Kruidvat overspoeld met klachten om deze reden

Drop, shampoo, make-up, speelgoed... Bij drogisterij-keten Kruidvat kun je voor zo ongeveer alles terecht. You name...

Drop, shampoo, make-up, speelgoed… Bij drogisterij-keten Kruidvat kun je voor zo ongeveer alles terecht. You name it, they have it. Zo ook een reeks nieuwe kleurboeken, die vanaf deze week in de schappen ligt. Alleen is Kruidvat al na twee dagen overspoeld met klachten over de kleurplaten.

Hitler

Het lijkt zo’n leuk idee. Je kleine dochtertje, zoontje, neefje of nichtje een kleurboek voor slechts een paar euro cadeau doen. Maar als dan na het inkleuren van de tekening opeens Hitler tevoorschijn komt, sta je wel even anders te kijken. “Leuk, die kleurboeken van jullie,” reageert een klant, met daarbij een foto van de tekening van Hitler inclusief hakenkruis.

Ongepast

Ook Kruidvat is in schok en heeft de kleurboeken direct uit de verkoop gehaald. “Toen we erachter kwamen dat deze ongepaste afbeelding in het boek te zien was, hebben we besloten om meteen alle boeken uit de verkoop te halen. In alle winkels, en ook online”, laat een woordvoerder van Kruidvat weten.

Geen koelkast materiaal

Hoe de tekening van Hitler in het boek terecht is gekomen, is nog onduidelijk. Het boek, Kleuren met Code, werd in India geproduceerd en is uitgegeven door een Belgische uitgeverij. “Tot onze spijt hebben we ondanks meerdere controles op inhoud dit toch over het hoofd gezien”, zegt de woordvoerder. Zij noemt het een misverstand. Wel een héél pijnlijk misverstand… Leg je kind dan maar eens uit waarom de mooie tekening niet op de koelkast mag hangen…

Lees ook: Rosanna reageert op heftige Temptation-nacht

Bron: NOS, beeld: Facebook

Laatste nieuws