Examenstunt Amsterdam uit de hand gelopen

Wat begon als een examenstunt op de dinsdagochtend, leidde tot de arrestatie van twee leerlingen van het IJburg College...

Lees ook

Wat begon als een examenstunt op de dinsdagochtend, leidde tot de arrestatie van twee leerlingen van het IJburg College in Amsterdam. Het tweetal dat in de boeien is geslagen hoorde bij een groep van een tiental scholieren die de school flink hadden afgetakeld.

Ravage

De leerlingen hadden volgens Nico Moen, schoolleider bedrijfsvoering, een op het eerste gezicht flinke ravage aangericht in een aantal klaslokalen. Toen ze vanochtend op school kwamen en ze erop werden aangesproken, ontstonden er wat opstootjes waarna de politie werd ingeschakeld. Agenten pakten een zestienjarige leerling en een vijftienjarige scholier op die de arrestatie wilde belemmeren. Een woordvoerder van de politie liet in een reactie weten dat de twee zijn aangehouden voor vernieling, het opzettelijk belemmeren van een arrestatie en belediging van agenten. “Onderzoek moet uitwijzen wat daar nog van overeind blijft.” Volgens de politie waren er bij de examenstunt plafondplaten, kluisjes, deuren, computers en schoolmeubilair vernield. Moen liet weten dat de schade bij nader inzien meevalt en alles nog werkt. Wel moet volgens hem de school schoonmaakkosten maken, omdat de lokalen zijn besmeurd met meel en eieren.

Lees ook: Meisje (14) van school gestuurd wegens kapsel

Bron: AD, Het Parool

Laatste nieuws

Zie ook