United Airlines biedt excuses aan voor hardhandig optreden

Luchtvaartmaatschappij United Airlines raakte deze week flink in opspraak, omdat bemanningsleden een passagier -&nb...

Lees ook

Luchtvaartmaatschappij United Airlines raakte deze week flink in opspraak, omdat bemanningsleden een passagier – die weigerde een overvol vliegtuig te verlaten – hardhandig het toestel uitwerkten. De beelden van de bebloede man gingen binnen no time viral en is alleen al op Chinese social media ruim 360 miljoen keer bekeken. Nu komt Oscar Munoz, topman van United, met een verklaring omtrent de spraakmakende gebeurtenis.

Wat er voorafging

United Airlines wilde dat er vier werknemers mee zouden vliegen met de volgeboekte vlucht. Hiervoor moest één passagier het vliegtuig verlaten, zo vond de luchtvaartmaatschappij. Op de video’s van het incident is te zien hoe de man zich hevig verzet tegen de bewakers terwijl hij hardhandig het vliegtuig wordt uitgesleept. Maar wat blijkt, de passagier is een dokter en moet de volgende dag verschillende patiënten behandelen. Dat hij zijn plaats moet afstaan voor werknemers van United Airlines, daar is hij het niet mee eens. Het personeel lijkt het echter niets te deren.

Verklaring

Munoz probeerde de handelswijze van het personeel nog goed te praten, zo legde hij uit: “De man gedroeg zich agressief, de juiste procedures zijn gevolgd, maar er is wel een les te trekken.” Deze opmerking gooide meer olie op het vuur, waarna zelfs het Witte Huis zich ermee ging bemoeien. Woordvoerder Sean Spicer sprak vol afschuw over de gebeurtenis tijdens een persconferentie: “Als iemand door het gangpad van een vliegtuig wordt gesleept met bloed op z’n gezicht, kun je niet volstaan met te zeggen: dat had een beetje beter gekund.”

Excuus

“Ik bied mijn welgemeende excuses aan aan de klant die met dwang uit het vliegtuig is verwijderd, en aan alle klanten aan boord. Niemand zou ooit op deze manier moeten worden behandeld. Ik heb onze klanten en werknemers beloofd dat we gaan repareren wat er kapot is zodat dit nooit meer gebeurt”, aldus Munoz in zijn openlijke verklaring.

Lees ook: Examenstunt Amsterdam uit de hand gelopen

Bron: AD, Linda Nieuws, Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook