Het eetdagboek van singer-songwriter Lakshmi

Singer-songwriter Lakshmi (24) heeft net haar gelijknamige debuutalbum uitgebracht. Eet ze voldoende om haar drukke leve...

Lees ook

Singer-songwriter Lakshmi (24) heeft net haar gelijknamige debuutalbum uitgebracht. Eet ze voldoende om haar drukke leven vol te houden?

GEWICHT: 46 KILO
LENGTE: 1,60 M
MAAT: 32 /XS

MAANDAG
Ik begin met een lichtgewicht cracker met appelstroop en brandnetelthee en ga naar de sportschool, waar ik anderhalf uur fitness. Daarna neem ik een proteïne-shake. Ik heb haast, dus ik neem een appel en banaan mee voor onderweg. ’s Middags heb ik meetings, ik drink koffie en thee en lunch met een tosti. ’s Avonds repetitie. Tijdens het opbouwen eet ik een Italiaanse groene salade en als boost een iced americano. Om half tien heb ik honger en eet ik een naked banana crunch-reep. Later neem ik thuis nog wat groentesoep.

DINSDAG
Ik ontbijt met een dunne cracker met appelstroop en spring de auto in, op weg naar een videoshoot voor mijn nieuwe album. Ik drink water en lunch met bruinbrood met hummus, snoeptomaatjes – ik neem er vier – en komkommer. Tussendoor twee cappuccino’s en veel water. Om tien uur ben ik thuis en heeft mijn vriend Indiaas eten gehaald.

WOENSDAG
Ik ontbijt snel met een cracker met appelstroop en drink water. Ik werk vandaag de hele dag in een platenzaak en neem eten mee. Ik neem een appel en drink gemberthee. Om vier uur ’s middags uur haal ik een dirty chai met sojamelk en twee shots espresso. Later neem ik twee dunne crackers, met hummus en avocado. Onderweg naar huis eet ik een salade en wat nootjes.

DONDERDAG
Ik slaap uit en brunch met muesli met amandelmelk. Daarna naar de sportschool. Mijn lunch is een oathie-bagel met hummus en tomaat. Ik drink matcha latte met sojamelk en een cappuccino met sojamelk. ’s Avonds werken, ik eet een appel en een zak wortels en kook later thuis pastasalade met volkoren penne, kidneybonen, tomaat, komkommer, sperziebonen, falafel en guacamole.

VRIJDAG
Ik ontbijt weer met een cracker met appelstroop. Dan fiets ik naar het station en haal ik koffie voor de repetitie. Lunch: een speltbol en bietensap. Na de repetitie drink ik twee cappuccino’s en scoor ik een krentenbol. ’s Avonds uit eten: ik eet drie met noten en kaas gevulde portobello’s. Als dessert worteltaart. Ik drink drie glazen witte wijn en water.

ZATERDAG
Ik sta op en eet een cracker met appelstroop – surprise. Later een rijstwafel en veel gemberthee met honing. Ik lunch met een bruin broodje met hummus en komkommer. De rest van de dag drink ik water. ’s Avonds Chinees: een bak seizoensgroenten met witte rijst en drie vega-mini-loempia’s.

ZONDAG
Ik ontbijt met muesli en amandelmelk. Daarna naar Den Haag voor een videoshoot, daar drink ik water en een zwarte koffie. Ik had een wrap groentenkebab meegenomen voor de lunch. We eten ’s avonds het restje Chinees op en daarna heb ik repetitie. Ik drink cappuccino met sojamelk en veel water. Thuis eet ik nog een tosti.

Hoe gezond eet zij?

Voedingsdeskundige Judith Rolf (peervoeding.nl): “De dunne cracker is gemaakt van volkoren roggemeel, dat is goed. Voor meer energie raad ik je aan er kokosboter op te smeren en de appelstroop te vervangen door iets hartigs. Bijvoorbeeld een notenpasta of tahin. Je gewicht is aan de lage kant. Zorg ervoor dat je 46 kilo of ietsje meer blijft wegen. Neem een klein flesje olijfolie extra vierge mee en gebruik dit als dressing bij salades. Een zak ongebrande noten zonder zout is ideaal voor hongermomenten. Omdat je dierlijke producten weglaat, kunnen supplementen noodzakelijk zijn.”

Reactie Lakshmi: “Die kokosboter klinkt lekker, dat ga ik proberen. Door goed te sporten doe ik m’n best om op gewicht te blijven en niet lichter te worden. Bedankt voor het advies.”

Laatste nieuws

Zie ook