Dé gouden tip tegen hooikoorts

Eet elke dag een pissebed en je bent verlost van al je hooikoorts-problemen. Althans, dat beweren mensen die lijden aan...

Lees ook

Eet elke dag een pissebed en je bent verlost van al je hooikoorts-problemen. Althans, dat beweren mensen die lijden aan de vervelende pollenallergie.

Pissebed als medicijn

Het hooikoorts-seizoen is erger dan ooit en sommigen mensen weten écht geen raad meer met hun allergie. Ze sprayen erop los met neusspray en slikken hooikoortstabletten, maar dit help niet altijd én heeft een gekke bijwerking (benieuwd? Klik hier).

Maar je kunt dus ook… Een pissebed doorslikken. Jawel, dat lees je goed. Het klikt ietwat bizar, maar er zijn mensen die zweren bij een pissebed als medicijn tegen hooikoorts. Er zijn online dan ook een hoop reacties van mensen die zeggen dat het ze écht heeft geholpen.

Onderzoek

KNO-arts Ranny van Weissenbruch vertelde aan RTV Drenthe hoe het mogelijk is dat het vieze insect een heilzame werking heeft. “Bij pissebedden is de concentratie moleculen hoger dan een stof die een allergische reactie veroorzaakt bij hooikoorts-patiënten. Als je lang op een pissebed kauwt en dat lekker vindt, dan heeft dat hetzelfde effect als immunotherapie”, aldus Weissenbruch.

Nog niet alle biologen geloven in het verrassende medicijn. Onderzoek moet nog uitwijzen of het écht hooikoorts-klachten kan bestrijden. Maar ben je een bikkel met hooikoorts? Dan is het het proberen waard!

Lees ook: De makkelijkste tip om hooikoorts-klachten te verminderen

Beeld: iStock, Bron: AD.NL

Laatste nieuws

Zie ook