Nanny Maddie McCann doet boekje open over verdwijning

Jeetje, wat heftig!

Lees ook

De ontvoering van Madeleine ‘Maddie’ McCann houdt de gemoederen na tien jaar nog steeds bezig. De destijds 3-jarige peuter verdween ’s avonds in het Portugese Praia de Luz, waar de familie op dat moment vakantie vierde. De nanny van Maddie, die overigens anoniem wil blijven, hield lange tijd haar mond, maar vertelt nu voor het eerst haar kant van het verhaal.

Paniek

De avond van de verdwijning staat nog steeds in haar geheugen gegrift. Vooral de paniek die bij moeder Kate toesloeg toen ze ontdekte dat Maddie weg was, heeft een enorme indruk bij de babysitter gemaakt. "Ze huilde en riep de hele tijd: ‘Ze hebben haar meegenomen’. Ik probeerde haar te troosten, zei haar dat haar dochter wel teruggevonden zou worden, maar ze bleef maar huilen."

Containers en vuilnisbakken

Maar dat is niet het enige wat haar is bijgebleven. Ook vader Gerry begon in alle paniek naar zijn dochter te zoeken. "Dat is me echt bijgebleven. Dat hij als een gek onder elke auto keek. Ik kan dat maar niet vergeten." Ook vertelt ze dat naast Maddie’s vader, al het personeel van de Ocean Club de opdracht kreeg om naar het kleine meisje te zoeken. Zo werden alle containers en vuilnisbakken grondig doorzocht, omdat ze bang waren dat haar lichaam daarin zou liggen. “Dat was het moment dat we beseften dat het serieus was.”

Fouten

De nanny is er overigens van overtuigd dat de ouders van Maddie niets met de verdwijning te maken hebben. "Ik kan er ook nog altijd niet bij dat de ouders ooit verdacht werden. Dat ze even verder op in een restaurant zaten, terwijl hun kinderen sliepen, was overigens heel normaal in het resort." Ze verwijt de Portugese politie dan ook dat er destijds grote fouten zijn gemaakt. "De politie heeft enkele cruciale kansen om bewijsmateriaal te verzamelen verloren laten gaan."

Ook is ze ervan overtuigd dat er met haar verklaring is geknoeid. Ik werd er ondervraagd en ontdekte dat mijn verklaring van vijf pagina's, die ik gegeven had aan de Portugese politie, gereduceerd was tot twee pagina's en dat er essentiële info uit verdwenen was."

De babysitter denkt dan ook dat iemand het kind bewust heeft meegenomen. "Het is waarschijnlijk erg naïef, maar het best mogelijke scenario is dat ze werd meegenomen voor een welgesteld persoon die zelf geen kinderen had. Dat is het enige wat ik kan geloven in mijn hoofd."

Lees ook: Lichaam van 'Amerikaanse Maddie McCann' teruggevonden 5 jaar nadat ze uit slaapkamer verdween

Bron: AD Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook