Man beweert brein achter The voice of Holland te zijn

Volgens hem is het concept van de blind auditions en de draaiende stoelen zijn idee.

Lees ook

The voice of Holland is al sinds het eerste seizoen in 2010 een gigantisch kijkcijferkanon. Wanneer je denkt dat het talent in Nederland op is, weten verschillende zangers en zangeressen je weer compleet te verbazen. Het idee kwam ooit van John de Mol en zanger Roel van Velzen, maar nu beweert Michael Roy Barry uit Ierland het brein achter de succesvolle talentenjacht te zijn.

Getuigenverhoor

De man probeert al jarenlang probeert te bewijzen dat The Voice zijn idee is geweest. John is inmiddels opgeroepen om in de rechtbank te verschijnen, maar ook Marco Borsato en twee Talpa-medewerkers zijn opgeroepen voor een getuigenverhoor.

Blind auditions

Hoewel John het concept van de blind auditions heeft bedacht, was het Roel van Velzen – ook hij moet op een nog onbekende datum zijn verhaal in de rechtbank doen – die de draaiende stoelen bedacht. Ondanks dat is de Ier ervan verzekerd dat het programma zijn idee is, wil hij koste wat het kost zijn gelijk halen. Zo zegt hij The voice of America in 2008 te hebben vastgelegd bij TheWritersVault.com, een soort marktplaats voor de tv-industrie, en beweert hij dat één van John’s collega’s bij Talpa hier destijds toegang tot had.

De rechtbank zal na alle verhoren beslissen of het uiteindelijk tot een rechtszaak zal leiden.

Lees ook: Douwe Bob is de nieuwe coach bij The Voice Kids

Bron: Telegraaf Beeld: The voice of Holland

Laatste nieuws

Zie ook