Prins Philip gaat met pensioen

Lees ook

In alle vroegte hebben Britse media zich vandaag verzameld voor Buckingham Palace, omdat er een hoogst uitzonderlijk spoedberaad werd gehouden.

Spoedberaad

Er werd vanochtend bekendgemaakt dat het koninklijk personeel zou worden toegesproken door Lord Chamberlain, de hoogste beambte van het koninklijk huishouden en Christopher Geidt, de rechterhand van Queen Elizabeth. Hij had op het laatste moment alle ambtenaren op alle koninklijke paleizen in het land bijeen geroepen. Ook de personeelsleden van het buitenverblijf in het Schotse Balmoral werden opgetrommeld. Er werd echter niks losgelaten over wat er aan de hand was.

Er werd gespeculeerd over het eventuele overlijden van prins Philip, maar volgens een anonieme woordvoerder is er geen reden tot zorgen over de gezondheid van Elizabeth of Philip. Daarna ging het gerucht dat het zou gaan om het aftreden van koningin Elizabeth, die dit jaar 65 jaar op de troon zit.

Pensioen

Zojuist is bekendgemaakt wat er echt aan de hand is: prins Philip gaat, op 95-jarige leeftijd, met pensioen en legt zijn officiële taken dus neer. De Britse prins Philip zal vanaf de herfst geen publieke opdrachten meer uitvoeren.

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook