Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

#GraziaHealthChallenge: Size Zero met Marisa - eerste update

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge

#GraziaHealthChallenge: Size Zero met Marisa - eerste update

Hier bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en binnenkort moeten we dan toch aan die bikini geloven. Daarom: de Grazia Health Challenge!

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge: twaalf redactieleden proberen daarom verschillende sporten en diëten uit. De lessen zijn geboekt, de eetschema's gemaakt en we hebben dankzij PUMA Sport fijne activewear om ons fashionable in het zweet te werken. Hoe het ons vergaat, is online op de voet te volgen. Deze week geeft ieder redactielid een update over de eerste healthy & sporty weken.

Grazia's Marisa ondergaat behandelingen bij Size Zero om snel en moeiteloos centimeters te verliezen.

"Afvallen terwijl het voelt als een massage: I like

Oké, ik geef het eerlijk toe: voor de allereerste Size Zero-behandeling was ik best nerveus. Pads op je lichaam, stroomstootjes door je lijf, het klonk als een best pijnlijk recept. Maar dat viel allemaal mee. Sterker nog, het was zo ontspannend dat ik bijna in slaap viel. Afvallen terwijl het voelt als een massage: I like.

Voor de eerste behandeling werden mijn maten opgenomen en werd ik gewogen. Aan de hand van die resultaten wordt een behandeling gekozen. Omdat mijn vetpercentage aan de max zit en ik veel vocht vasthoud, krijg ik een lipo & drain-behandeling. En een toning-programma om de boel weer iets strakker te maken. De pads worden op verschillende plekken op mijn lichaam geplaatst (buik, benen, armen) en ik kan zelf bepalen hoe 'hard' het apparaat staat. Dus bang zijn dat het allemaal veel te pijnlijk is, is niet nodig.

Na de eerste behandeling werden mijn maten opnieuw opgenomen en rond mijn taille was ik zelfs 2 cm kwijt. Wow! Dat effect is natuurlijk alleen blijvend als je ook je eetpatroon aanpakt en weer in beweging komt. Daarom had ik een week later, naast een tweede behandeling, ook een afspraak met een diëtist. We keken naar mijn eetpatroon en bespraken hoe het beter kon. Ik kreeg richtlijnen mee (natuurlijke suikers, kleinere porties, veel groenten, vis en heel veel thee drinken) en voedingssupplementen op basis van kruiden. Deze stimuleren o.a. mijn stofwisseling.

Letten op mijn eetpatroon gaat me over het algemeen goed af, ik hou van goed en gezond eten en deze reset was eigenlijk precies wat ik nodig had om weer op te letten met wat ik allemaal naar binnen prop. Alleen de weekenden vind ik zwaar. Ik ben er achter dat ik toch wel een gezelligheids-eter ben, dus als ik met vrienden op een terras zit en de nachos voorbij zie komen, heb ik het moeilijk. En ja, ik neem wat nacho's.

Een moeilijk moment was toen ik een bruiloft had. Bij zo'n feestje kan (en wil) ik al het lekkers dat voorbij komt niet laten staan. Dus ja, bruidstaart, champagne en bitterballen: ik at het allemaal. Maar ik danste het er waarschijnlijk ook weer af, tenminste dat hou ik mezelf voor. Met de omschakeling om de volgende dag weer 'goed' te eten, heb ik overigens helemaal geen moeite. En dat is wel een geruststellend gevoel.

Hoeveel ik inmiddels kwijt ben? Geen idee, ik heb besloten om mezelf niet te wegen omdat ik bang ben dat dat demotiverend kan werken. Maar ik merk wel dat een paar broeken minder strak zitten. Score!

Blijf je ons volgen? Iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag geven we jullie online een update en eind juni delen we in Grazia's Body Issue de resultaten van ons harde werken. Enne, ben jij ook bezig je winterlaagje te verruilen voor een loeistrakke killer body? Vergeet ons dan als je het even moeilijk hebt niet via Instagram of Facebook te taggen met hashtag #GraziaHealthChallenge. Samen komen we er wel!

Alle artikelen over de Grazia Health Challenge vind je hier.