Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

#GraziaHealthChallenge: Detox met Annelies - Het einde in zicht

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge

#GraziaHealthChallenge: Detox met Annelies - Het einde in zicht

Hier bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en binnenkort moeten we dan toch aan die bikini geloven. Daarom: de Grazia Health Challenge!

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge: twaalf redactieleden proberen daarom verschillende sporten en diëten uit. De lessen zijn geboekt, de eetschema's gemaakt en we hebben dankzij PUMA Sport fijne activewear om ons fashionable in het zweet te werken. Hoe het ons vergaat, is online op de voet te volgen. Deze week geeft ieder redactielid een update over de laatste loodjes.

Grazia's Annelies doet de 5-daagse sapkuur Deep Cleanse van Juice Brothers.

"Ik ben bewuster geworden van mijn eetgedrag"

Het is nu een paar weken geleden dat ik de sapkuur volgde, maar ik pluk er nog steeds de vruchten van. Door de kuur ben ik veel bewuster geworden van mijn eetgedrag. Inmiddels drink ik minder koffie, meer water, minder alcohol en snoep ik ook minder.

Het innemen van minder suikers en cafeïne maakt me fitter en ik voel me beter sinds ik meer water drink, iets wat ik voorheen te weinig deed. Zo zie je maar wat het indirecte effect is! En dat na een kuur van slechts vijf dagen.

Wat ik wel als advies wil meegeven: denk er goed over na voordat je begint aan een detox kuur. Plan het goed en pas je programma erop aan, want het is echt een aanslag op je energielevel. Zorg dat je omgeving je steunt, dat was natuurlijk op de redactie met #TeamGrazia wel heel erg fijn. En realiseer je dat je naast lichamelijk ook mentaal sterk moet zijn om de kuur succesvol te volbrengen.

Natuurlijk merk ik ook verschil aan mijn lichaam. Wat het effect van de sapkuur op mijn lichaam, gewicht en mindset was, lees je binnenkort in Grazia's Body Issue.

Blijf je ons volgen? Iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag geven we jullie online een update en eind juni delen we in Grazia's Body Issue de resultaten van ons harde werken. Enne, ben jij ook bezig je winterlaagje te verruilen voor een loeistrakke killer body? Vergeet ons dan als je het even moeilijk hebt niet via Instagram of Facebook te taggen met hashtag #GraziaHealthChallenge. Samen komen we er wel!

Alle artikelen over de Grazia Health Challenge vind je hier.