Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vrouw weigert maagverkleining en ondergaat enorme transformatie

"Het advies van de dokter was de wake-up call die ik nodig had."

Vrouw weigert maagverkleining en ondergaat enorme transformatie

Toen Amber Barham een bezoekje bracht aan de dokter vanwege haar schildklieraandoening en het advies kreeg om een maagverkleining te ondergaan, wist ze dat het tijd was voor verandering. Ze sloeg het aanbod af, maar onderging alsnog een enorme transformatie!

Wake-up call

"Het advies van de dokter was de wake-up call die ik nodig had", schrijft de 25-jarige lerares uit Florida in een openhartige post. "Door een operatie voor te stellen, had ik het gevoel dat hij dacht dat ik het nooit zou kunnen: afvallen. Ik wilde het tegendeel bewijzen."

Kleine doelen

Amber besloot dat ze haar ongezonde levensstijl direct moest veranderen. In het begin stelde ze kleine doelen op om een terugval te voorkomen. Zo begon ze met wandelen en staat ze nu regelmatig in de sportschool. Daarnaast pastte de moeder van één haar eetpatroon aan. Naar eigen zeggen volgt ze een 'flexibel dieet', wat betekent dat haar maaltijden over het algemeen heel gezond zijn, maar snacks ook zeker niet verboden zijn.

Before & after

Die veranderingen wierpen hun vruchten af. Amber verloor 50 kilo en zit nu een stuk beter in haar vel. Via Instagram deelt ze regelmatig tips en tricks en de lerares deelt maar al te graag haar verhalen met anderen. Benieuwd naar haar transformatie? Je ziet het hieronder:

Lees ook: Vrouw eet één jaar veganistisch, dit is wat er gebeurde

Beeld: Instagram, Istock