Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Arie Boomsma onder vuur door foto van dochter

Al snel ontstond er een heftige discussie online...

Arie Boomsma onder vuur door foto van dochter

Arie Boomsma genieten momenteel van een heerlijke vakantie in het zonnige Portugal met zijn vrouw Romy en zijn dochtertje Bobby Jo. Daar werden natuurlijk de nodige vakantiefoto's gemaakt, waarvan de presentator er eentje met het kleine meisje deelde via Instagram. Helaas zorgde dat voor een heftige discussie...

Heftige discussie

Op de foto is te zien dat vader en dochter samen in zwembroekje genieten aan het zwembad. Om het lichaam van Bobby Jo een beetje te bedekken heeft Arie digitaal een paar gele bloemetjes op de foto geplakt. Echter viel het kiekje juist daardoor niet in de smaak bij zijn fans...

"Door die bloemen geeft deze foto de boodschap dat Dhr. Boomsma denkt dat peuter lichaampjes iets seksueels kunnen zijn en dus bedekt moeten worden", schrijft een van hen. Een ander reageert met: "Dat is kwalijk, vooral omdat ik het niet van hem had verwacht."

Reactie op ophef

Daarop besloot moeder Romy in te grijpen. "De keerzijde van internet en social media vind ik dat mensen de behoefte voelen hun negativiteit ongevraagd naar buiten te gooien", begint ze haar verhaal bij een foto met haar dochter op Instagram. "Zo ontstond vandaag onder een foto op de instagram van mijn man een discussie over onze keuze de tepeltjes van onze peuter te bedekken op social media."

"Niet omdat we anti-tepels zijn, integendeel. wel omdat dit voor ons voelt als het beschermen van haar kleine lijfje voor ogen die er op een verkeerde manier naar zouden kunnen kijken. want ook dat is de keerzijde, internet is anoniem en instagram bestaat uit rechtenvrije foto's waar iedereen mee zou kunnen en mogen doen wat ze willen..."

Wat vind jij?

Lees ook: Zo zag Arie Boomsma er vroeger uit

Bron: Libelle, Beeld: ANP, Instagram