Plussizemodel geeft realistisch beeld van het shoppen van bikini’s

You go girl!

Lees ook

Net zoals een vrouw nooit genoeg schoenen kan hebben, is ook het shoppen van je bikini’s een verslaving. Waar je vaak het internet afstruint voor de mooiste bikini’s, blijken ze in real life vaak flink tegen te vallen. Maar als je denkt dat het passen in de winkels een stuk fijner is, blijkt dit ook volgens plussizemodel Sonny Turner een grote teleurstelling.

Flatteus

Je ziet vaak de mooiste – met de meest strakke lijven – in campagnes voor bikinimerken flaneren, maar dat deze badkleding voor de doorsnee vrouwen heel anders zit, blijkt maar weer toen Sonny op pad ging voor de perfecte bikini. Het model is het spuugzat dat er alleen maar bikini’s worden gemaakt die niet per se heel flatteus zijn voor de iets vollere vrouw.

Statement

Op Instagram deelt ze een reeks aan foto’s waarbij ze zichzelf in een kleedkamerhokje fotografeert. De bikini die ze aanheeft zit naar eigen zeggen nergens naar, waarmee ze dan ook een statement wil maken. “Ik draag de grootste bikini van één van de bekendste winkelketens, maar winkelketens komen vrouwen met mijn lichaamstype niet tegemoet. Online shops begrijpen het ook niet”, begint ze haar verhaal.

Realistisch

Sonny voelt zich dan ook geroepen om de grote winkelketens van wat ongevraagd advies te voorzien. "We verdienen meer keus voor ons lichaamstype dan het standaard zwarte badpak. Want geloof het of niet: sommigen van ons willen inderdaad een stringbikini aan". Ook hoopt ze dat kledingketens in de toekomst een beter realistisch beeld weergeven, zodat de doorsnee vrouw ook ziet hoe een bikini haar écht zou staan.

"Het is niet eerlijk dat we geen leuke zwemkleding aan kunnen omdat we anders zijn gebouwd. Wij verdienen het ook om een winkel binnen te lopen en een leuke bikini te vinden zonder failliet te gaan. Maak kleding voor alle maten en lichamen”, aldus Sonny.

Lees ook: ASOS deelt foto's van modellen in bikini mét striae

Bron: Libelle Beeld: Instagram, iStock

Laatste nieuws

Zie ook