Op deze leeftijd stoppen je borsten echt met groeien

Het verlossende antwoord

Lees ook

Dat je borsten vooral groeien tijdens je puberteit, hoeven we natuurlijk niemand te vertellen. Maar wanneer stoppen ze daar nu precies mee? Cosmopolitan US schakelde deskundige Rebecca Brightman in voor het verlossende antwoord.

Groeien

Al op jonge leeftijd begint de ontwikkeling van je borsten; bij de meeste vrouwen vindt dit al plaats tussen hun achtste en dertiende levensjaar. Wanneer je ze voor het eerst ziet groeien, verschilt per persoon. “Het eerste wat je ziet als je in de puberteit komt is dat het gedeelte rondom je tepel groter wordt”, aldus Brightman. Dat is volgens de deskundige het moment dat de meeste meisjes beginnen met het dragen van topjes of beha’s. Vanaf dat moment groeien en groeien ze, tot je achttiende tot twintigste. “Dan zijn de borsten over het algemeen volledig ontwikkeld en uitgegroeid.”

Dat betekent echter niet dat de behamaat die je op die leeftijd hebt, je behamaat voor het leven zal zijn. Denk aan hormonale veranderingen, gewichtsverlies, gewichtstoename en ga zo maar door: deze dingen kunnen allemaal van invloed zijn als het gaat om de grootte van je borsten.

Lees ook: Wat er met je borsten gebeurt tijdens het hardlopen

Bron: Happy in Shape, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook