Openbaarvervoerbedrijf GVB verandert naam tijdens Pride Amsterdam

Wat een mooi gebaar.

Lees ook

Het is de aankomende week groot feest in Amsterdam, want vanaf vandaag staat de stad in het teken van Pride Amsterdam. Van gebouwen tot aan het openbaar vervoer, iedereen en alles doet mee. Zo ook het Amsterdamse openbaarvervoerbedrijf GVB, die hun bedrijf deze week in een bijzondere naam heeft veranderd.

Spektakel

Op dit moment lopen duizenden mensen de Pride Walk, waardoor het openbaar vervoer enige vertraging heeft opgelopen. Het Amsterdamse openbaarvervoerbedrijf GVB brengt hun reizigers dus iets later op de plek van bestemming, maar ondanks dat genieten ook zij zeker van het spektakel in de Nederlandse hoofdstad.

Het vervoerbedrijf besloot dan ook om hun naam tijdens deze bijzondere week te veranderen in GayVB. “We willen verbinden Amsterdam met de bewoners, bezoekers en mensen die hier werken en studeren. Iedereen is welkom in ons vervoer”. De GVB wil dan ook meegeven dat iedereen welkom is om met de speciale tram te reizen.

#GayVB

“Kom je de tram tegen, maak een foto en plaats hem online met de hashtag #GayVB en wij delen hem op onze social media kanalen”. Mocht je vandaag dus lijn 9 voorbij zien komen, vergeet dan niet om jezelf met dit kleurspektakel op de kiek te zetten. De overige dagen van de week zal de tram op verschillende trajecten worden ingezet.

Lees ook: Hebben: Converse' nieuwe collectie voor Pride Month

Een bericht gedeeld door Y (@vadafigueroa) op

Bron: GVB Beeld: Instagram, ANP

Laatste nieuws

Zie ook