Deze vrouw verstopte haar hele leven een deel van haar gezicht, dit is waarom

De 30-jarige werd namelijk geboren met het zeldzame Goldenhar-syndroom.

Lees ook

Ivanka Danisova verstopte jaren lang één helft van haar gezicht achter haar lange lokken. Deed ze dat niet, dan werd ze aangestaard en was ze het mikpunt van spot. De 30-jarige werd namelijk geboren met het zeldzame Goldenhar-syndroom.

Goldenhar-syndroom

Het Goldenhar-syndroom ontstaat wanneer tijdens de zwangerschap iets fout gaat met de ontwikkeling van het hoofd en de ruggenwervels van de baby. Meestal is een kant van het gezicht kleiner dan de andere kant, omdat de onder- en bovenkaak, de wang en het oor daar niet volledig ontwikkeld zijn, zo schrijft HLN. Ivanka kampt daarnaast ook met hartritmestoornissen en ze kreeg drie jaar geleden leukemie.

Reconstructie

Toch bleef ze niet bij de pakken neerzitten en is ze een traject gestart waarbij ze een gezichtsreconstructie krijgt. Inmiddels is ze twee operaties ondergaan en de eerst van haar leven heeft ze een volledig gezicht. Een derde en laatste operatie volgt in september. Ivanka hoopt met haar verhaal andere patiënten met het Goldenhar-syndroom een hart onder de riem te steken. Bekijk haar foto’s hieronder.

Bron: HLN, Beeld: Facebook, iStock

Laatste nieuws

Zie ook