Ga je op vakantie naar Spanje, Frankrijk, Italië of Kroatië? Lees dit dan eerst!

Wees gewaarschuwd!

Lees ook

Ga jij komende maand op vakantie naar Spanje, Frankrijk, Italië of Kroatië? Wees dan goed voorbereid. Waar veel Nederlanders hun vakanties naar Zuid-Europa boeken voor wat zon en warmte, hebben veel vakantiegangers daar nu spijt van. De hitte zou namelijk een 'hel' zijn…

Be prepared…

Wanneer je deze zomer nog naar een van de eerdergenoemde landen gaat, zorg er dan voor dat je genoeg luchtige kledingstukken hebt en héél veel zonnebrandcrème. Zo kampen de landen namelijk met enorme hittegolven, waar niet iedereen heel blij van wordt.

'De hitte is een hel'

In Rome is het op dit moment 42 graden. In Zuid Frankrijk ligt de temperatuur iets boven de 35 graden. Veel toeristen laten aan RTL Nieuws weten dat deze hitte bijna niet uit te houden is. Een ander vindt de warmte zelfs een hel.

De extreme hittegolf blijft de komende maand nog wel aanhouden. Normaal gesproken is de maand juli de warmste van het jaar. Dit keer is dat niet het geval. In Griekenland werden eerder deze zomer al verschillende trekpleisters afgesloten en ontstonden er bosbranden door de hitte. In Spanje werd ook al code rood aangegeven door de extreme hitte.

Lees ook: Ai! De grootste hitte-irritaties op een rij

Bron: RTL, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook