Nieuwe wending in verdwijningszaak Joey Hoffman

De bizarre verdwijningszaak van Joey Hoffmann houdt Nederland flink in de greep. 

Lees ook

De bizarre verdwijningszaak van Joey Hoffmann houdt Nederland flink in de greep.

Wat voorafging

Vorige maand vertrok de 21-jarige Joey Hoffmann uit Haaksbergen samen met het echtpaar Björn en Derya Breukers-Ün naar Turkije. Het koppel wilde een nieuw leven opbouwen in de Turkse stad Silifke, en Joey ging met hen mee om te helpen met hun nieuwe huis.

Heimwee

Joey had echter last van heimwee en zou daarom op 8 juli, vanuit de stad Adana, terugvliegen naar Nederland. Maar er werd niets meer van hem vernomen, zo schrijft het AD. "Hij had heimwee en wilde naar huis", vertelt een van Joey’s goede vrienden. Maar Joey lijkt nooit op de luchthaven te zijn geweest. Ook is zijn bankkaart niet meer gebruikt.

Het getrouwde stel bleek naast Joey ook enige tijd vermist te zijn, tot Derya vorige week een teken via Facebook haar familie een teken van leven gaf. Wat er verder precies gebeurd is, blijft voor alsnog onduidelijk. Ook is er niets bekend over het verblijf van Joey.

Illegaal

Nu blijkt dat Derya en Björn een huis wilden bouwen op een plaats waar een bouwverbod geldt, wegens archeologische betekenis. De grond zou vol zitten met oudheidkundige kostbaarheden, zo weet De Telegraaf. De twee zouden het stuk grond voor omgerekend zo’n 14.000 euro willen kopen van een lokale restauranteigenaar en hebben naar verluidt ook een kleine aanbetaling gedaan.

Op meerdere plekken is, naar verluidt, de aarde omgewoeld waardoor het lijkt of er illegale opgravingen gedaan zijn. De Turkse politie onderzoekt nu wat het koppel daar precies te zoeken had en of ze daar iets mee te maken hebben.

Zuivere lucht

Een van de dorpsbewoners herinnert zich de Nederlanders. Zo vertelde hij dat het echtpaar uit Haaksbergen de grond wilde kopen vanwege de zuivere zeelucht. Björn had een nier afgestaan aan zijn zieke echtgenote Derya en op die plaats hadden zij de minste kans op de overdracht van ziektekiemen, aldus de bewoner.

Bron: De Telegraaf, Beeld: De Telegraaf, iStock

Laatste nieuws

Zie ook