Dit is wat ze écht te eten kregen op de Titanic

Wow.

Lees ook

Elke vrouw heeft de film minstens drie keer gekeken en daarbij ook minstens drie keer een aantal traantjes gelaten. Het waargebeurde Titanic-verhaal is nog steeds ontzettend populair, maar hoe zat het naast de verschillende slaapplekken en ruimtes eigenlijk met de menukaart van de verschillende klassen?

Onthulling

Het was geen geheim dat Rose DeWitt Bukater, die in de film gespeeld werd door Kate Winslet, uit een zeer rijke familie kwam, waarbij het haar dan ook aan niets ontbrak. De welgestelde familie mocht in de eerste klas dan ook een keuze maken uit verschillende delicatessen als heerlijke garnalen, pittig vlees en de lekkerste aardappelpartjes. Voor de echte Rose en haar familie was het dan ook één groot feest in de eetzaal. Maar waar zij hun hart konden ophalen bij de menukaart, was het voor Jack Dawson een stuk minder aangenaam.

Tweede en derde klas

Hoewel ze bij de tweede klas nog voorzien werden van gegrilde ham, aardappelpuree en wat wijnpudding, moesten ze het in de derde klas slechts doen met wat rijstsoep, gekookte aardappelen en wat koud vlees. En dat klinkt toch een stuk minder lekker dan de garnalen en vers gebakken zalm die Rose voorgeschoteld kreeg. Bekijk HIER de hele menukaart.

Lees ook: 'Titanic zonk niet door een ijsberg'

Bron: House Beautiful, Marie Claire Beeld: Titanic

Laatste nieuws

Zie ook