Grazia hotel take-over: 5 Tips voor de perfecte cocktail van Bols

De bartenders van Bols deelden tijdens de Grazia hotel take-over de allerbeste tips over hoe jij thuis de perfecte cocktail maakt. Lees mee!

Lees ook

Grazia bestaat 10 jaar en dat hebben we gevierd. Want, zonder lezeressen geen 10 jaar Grazia! Daarom hebben we een exclusief event georganiseerd en een deel van Hotel Arena in Amsterdam 'bezet' voor een hotel take-over. Er waren verschillende workshops, waaronder een cocktail workshop van Bols.

Shake it!

Bols Likeuren, wereldwijd de #1 likeurenrange omvat 46 verschillende unieke smaken. De likeuren van Bols worden wereldwijd gebruikt door bartenders voor het maken van cocktails maar worden ook thuis veel gedronken. Bols maakt haar likeuren al sinds 1575 uit hoogwaardige natuurlijke ingrediënten zoals kruiden, specerijen en vruchten.

De bartenders van Bols deelden tijdens de Grazia hotel take-over de allerbeste tips over hoe jij thuis de perfecte cocktail maakt. Lees mee!

1. Wat zijn de basics?
"Een goede cocktail bestaat uit twee onderdelen: een smaakdrager – een neutrale spirit, bijvoorbeeld wodka, gin, rum of jenever. Daar voeg je een likeur aan toe, dat zorgt voor de fruitige smaak. Op basis van deze twee dingen, kun je kijken of de smaak zoet genoeg is of dat je er nog wat suikersiroop aan toe wil voegen. Let wel: er moet altijd een zuurtje in zitten. Citroen of limoen, bijvoorbeeld."

2. Wanneer gebruik je limoen en wanneer gebruik je citroen?
"Heel simpel gezegd, gebruik je limoensap bij tequila en rum. Citroen gebruik je bij al het andere."

3. Veel ijs = geen waterige cocktail, feit of fabel?
"Als er veel crushed ice in je cocktail zit, betekent niet per definitie dat er minder drank in zit. Het is juist zo dat hoe meer ijs er in je drankje zit, des te langer-ie goed blijft. Door veel ijs te gebruiken koelt de drank sneller af, waardoor het ijs niet hoeft te smelten. Het is niet zo dat het sneller waterig wordt, wat velen juist denken. Zodra er wél weinig ijs in zit, zal het sneller smelten. Met als gevolg een waterige cocktail."

4. Shaken or stirred?
"Shaken doe je altijd met ijsklontjes, en hetzelfde geldt voor stirren. Wat het grote verschil is? Als je je cocktail stirret, in plaats van shaket, dan verwatert je cocktail sneller. James Bond drinkt dus altijd een verwaterde martini."

5. Finishing touch
"De garnering heeft álltijd te maken met iets wat er in de cocktail zit; het moet een geur toevoegen of de smaakbeleving versterken."

Last but not least hebben we nog een heerlijk cocktailrecept die jullie thuis kunnen uitproberen. Komt-ie:

Passionfruit Sour

60 ml Bols passievruchtlikeur
30 ml citroensap
15 ml suikersiroop
10/15 ml eitwit

Even shaken en genieten!

Bron: Bols, Beeld: Helene Wiesenhaan

Laatste nieuws

Zie ook