Dit is het slechtste moment van de dag om je haar te borstelen

Wist jij dit?
Dit is het slechtste moment van de dag om je haar te borstelen

Lig je 's ochtends liever door te snoozen dan dat je een full face of make-up aanbrengt, maar krijg je jezelf nog net zo ver dat je een borstel door je haren haalt? Dat kun je ook maar beter achterwege laten, als we celebrity hairstylist George Northwood moeten geloven.

No go

Northwood is verantwoordelijk voor de zorgvuldig gestylde lokken van onder anderen Rosie Huntington-Whiteley, Alicia Vikander en Alexa Chung. Hij stelt dat het meer kwaad dan goed doet, om 's ochtends je haren te borstelen. "Het leidt enerzijds tot een frizzy coupe en ten tweede kan het veel schade aan je haren aanbrengen. Gebruik liever je vingers om de klitten uit je haar te halen."

Hoe dan?

Oké, maar het is nou ook weer niet zo dat de Cousin It-look opeens een comeback maakt. Dus hoe kun je er dan tóch voor zorgen dat je verzorgd voor de dag komt? George raadt aan om de avond ervoor flink te preppen; ga slapen met een heel nette knot die je strak naar achteren borstelt. De ochtend erna schud je je haren gewoon los en breng je een klein beetje olie en/of serum aanvoor wat extra shine. Volgens hem ben je dan klaar om de wereld te veroveren. Of het echt werkt, is een tweede. Maar hé, je kunt het altijd proberen.

Lees ook: Heftig: Meisje verliest al haar haar door verkeerd gebruiken product

Happy Birthday to you and your lovely head of hair @alexachung 😘

Een bericht gedeeld door George Northwood (@georgenorthwood) op

Bron: Girlfriend Magazine, Beeld: iStock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f953727280c5', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });