Loiza Lamers doet voor het eerst haar verhaal sinds herseninfarct

Het was een wake-upcall voor haar

Lees ook

Twee weken geleden kwam het nieuws naar buiten dat het 22-jarige model Loiza Lamers, winnares van Holland's Next Top Model 2015, getroffen was door een herseninfarct. Het was een wake-upcall voor haar, vertelde ze gisteravond bij RTL Late Night.

Knop omgezet

Ze verloor meteen het vertrouwen in haar lichaam. "Drie dagen lang had ik dat. Ik dacht bij alles: 'Er moet iemand meelopen, straks val ik.' Maar toen besefte ik dat ik zo niet kan leven, daar wordt het leven niet leuker van. Toen heb ik een knop omgezet", aldus Loiza aan tafel bij Humberto Tan.

Ambities

Ze vervolgt: "Terwijl ik daar lag met mijn ouders naast me die aan het huilen waren, dacht ik: hoe kom ik hieruit? Zit ik straks in een rolstoel? Kan ik straks nog wel de dingen doen die ik zo graag wil doen?"

Het transgendermodel heeft daarom besloten om direct de dingen te doen die ze leuk vindt en dat niet naar morgen te schuiven. "Meer dan ooit wil ik doen wat ik leuk vind. Ik kreeg zoveel liefde uit Nederland, dat ik daar weer meer wil doen." Ook wil ze onderzoeken wat haar opties in het acteren zijn en het liefst: meedoen aan Dance, Dance, Dance.

Bad luck

Hoe de jonge blondine een herseninfarct kon krijgen, is nog niet helemaal duidelijk. "Waarschijnlijk was het gewoon bad luck", zegt ze. Maar, ze sluit niet uit dat het slikken van vrouwelijke hormonen ermee te maken kan hebben. Volgens haar is daardoor de kans op stollingen in het bloed drie keer zo groot.

Lees ook: Loiza Lamers weer thuis na herseninfarct

Bron: De Telegraaf, RTL Late Night Beeld: YouTube, ANP

Laatste nieuws

Zie ook