Crystal combing is de nieuwe trend op haargebied

Beautygoeroes doen er maar al te graag aan mee

Lees ook

Geen gekke haarkleur of glitters dit keer, maar een andere trend op haargebied. Crystal combing is nu een ding en beautygoeroes doen er maar al te graag aan mee.

Kristallen kam

Nieuwe studies bewijzen dat het wrijven van kristallen op je hoofdhuid verjongende effecten kan hebben evenals de kracht om eczeem en wallen te verminderen. Met een kristallen kam, gemaakt van vier edelstenen zouden al je negatieve vibes verdwijnen.

Vier stenen

Andi, oprichter van haarsalon CrownWorks, geeft klanten een uur lang zo'n dergelijke behandeling. "De vier stenen vertegenwoordigen een ander deel van het leven. Van amethist wordt vaak gedacht dat het de steen van wijsheid is, rozenkwarts is de steen van de liefde om negativiteit te wissen, helder kwarts is de steen van het licht en de zwarte obsidiaan is de steen van transformatie."

Positieve effecten

Als je niet in de kracht van de stenen gelooft, dan zou de behandeling op zich al voordelen hebben, aldus Andi. Hoofdhuidmassages hebben positieve effecten op de stresshormonen, bloeddruk en hartslag, blijkt uit een studie in de Journal of Physical Therapy Science.

"Wanneer we aan het trainen zijn om onze gedachten te kalmeren, kan het focussen op de bovenkant van ons hoofd een goede plek zijn om te beginnen", eindigt Andi haar verhaal. Voor zo'n fancy kam mag je alleen wel zo'n €122 neerleggen.

Lees ook: Lauren Conrad showt dé haartrend van het najaar

Bron: Metro UK Beeld: Instagram, iStock

Laatste nieuws

Zie ook