Barbie vertelt voor het eerst openhartig over haar zelfmoordpoging

Er gaan al enige tijd geruchten rond over het hoe en wat, maar nu maakt de realityster vanuit haar afkickkliniek een hoop duidelijk in een nieuw interview met Privé. 

Lees ook

Het is bijna drie weken geleden dat Samantha "Barbie" de Jong met gillende sirenes naar het ziekenhuis werd gebracht na een zelfmoordpoging. Er gaan al enige tijd geruchten rond over het hoe en wat, maar nu maakt de realityster vanuit haar afkickkliniek een hoop duidelijk in een nieuw interview met Privé.

Videoboodschap

Ze mocht sinds haar opname voor de tweede keer naar buiten en maakte daarbij van de gelegenheid gebruik om een videoboodschap op te nemen voor haar trouwe fans. Hierin wil ze duidelijk maken dat het weer goed met haar gaat. "Ik wil iedereen bedanken die mij heeft gesteund. Een hele dikke kus van Barbie. Ik hou van jullie en ik wil op dit moment zeggen dat het goed met mij gaat en het gaat goed komen. Hier staat een hele nieuwe Barbie, een positieve Barbie. Komt helemaal goed!"

Angelina

In het interview met het weekblad vertelt ze gedetailleerd over 12 januari, de dramatische dag dat zij zichzelf van het leven wilde beroven. Als eerste wil ze het gerucht ontkrachten dat haar dochtertje Angelina erbij zou zijn geweest. "Dat is een regelrechte leugen. Angelina en haar broertje Milano waren niet eens thuis. Ik zat er wel helemaal doorheen, maar dat zou ik toch nooit doen…", aldus Barbie.

Rotgevoel

Ze vertelt verder. Over hoe ze de avond ervoor al met een rotgevoel naar bed ging en de negatieve reacties niet meer aan kon. Ze ging geloven dat haar kinderen misschien wel beter af zouden zijn zonder haar. In de ochtend bracht ze de kinderen naar school en spookte er van alles door haar hoofd.

Zelfmoordpoging

Na dat ze de kinderen naar school bracht, liep ze naar huis en toen gebeurde het. "Daar pakte ik al mijn medicatie en nam dat in. Daarbij snoof ik ook nog een hoeveelheid cocaïne en die combinatie is levensgevaarlijk. Ik pakte een mes en sneed in mijn linkerpols."

Telefoon

Maar, in haar hand had ze nog haar telefoon. Ze belde daarmee haar tante. "Ik riep: 'Help mij, mijn polsen!'. Dat is het laatste wat ik deed, voordat ik helemaal van de wereld raakte. Zij had 112 en mijn moeder gewaarschuwd. Toen zij kwam binnenrennen en me vond, dacht ze eerst dat ik al dood was, ik was lijkbleek…"

Waarschuwing

Haar verhaal wilde ze één keer exclusief in de nieuwe Privé doen. De realityster zegt haar verhaal kwijt te willen om anderen te helpen. "Juist om andere mensen te waarschuwen voor wat ik heb gedaan."

Lees ook: 'Barbie lijkt afkickkliniek alweer te hebben verlaten'

Bron: Telegraaf Beeld: Facebook, ANP

Laatste nieuws

Zie ook