Lied ‘Hallo Allemaal’ is helemaal niet van De Luizenmoeder!

"Ik schreef dat lied in 1988!"

Lees ook

Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent… Wie kent het inmiddels welbekende liedje uit De Luizenmoeder niet? Een echte juf is nu opgestaan, want haar lied zou als inspiratiebron zijn gebruikt.

Hallo

Toen de Limburgse Marijk Greweldinger het vrolijke lied hoorde, kwam het haar wel heel bekend voor. Zij zingt dat liedje zelf namelijk elke dag met haar leerlingen. "Ik schreef het lied 'Hallo' in 1988 voor de geboorte van mijn dochter en zing het nog steeds elke dag minstens dertig keer. In de klas of in mijn atelier wordt het altijd uit volle borst gezongen", vertelt ze. "Het Luizenmoederlied is niet letterlijk overgenomen, maar je hoort wel de gelijkenis met mijn lied."

Marijk heeft de afgelopen twintig jaar op verschillende plekken lesgegeven, overal in het land. "Het zou best kunnen dat iemand mijn liedje heeft opgepikt."

Erkenning

Of ze haar lied echt als inspiratiebron hebben gebruikt weet ze niet, maar opvallend is het wel. Ze is dan ook nergens op uit, maar is vooral benieuwd of de makers het op haar lied hebben gebaseerd. "Een stukje erkenning is in dat geval meer dan voldoende", sluit ze af.

De serie breekt kijkcijferrecord na kijkcijferrecord met afgelopen week als hoogtepunt 3,5 miljoen mensen. Hoewel het normaal lachen, gieren, brullen is met juf Ank, werden kijkers in de afgelopen aflevering tot tranen geroerd. Waarom? Dat lees je hier.

Lees ook: Hilarische ontdekking in liedje 'Hallo allemaal' van De Luizenmoeder

Bron: Harper's Bazaar

Laatste nieuws

Zie ook