Oscars 2018: De meest opmerkelijke momenten

Gemist? De beste momenten op een rij

Lees ook

Vannacht werden de felbegeerde Oscars weer uitgereikt. Het was een awardshow vol spraakmakende looks, onverwachte momenten en de nodige humor. In case you missed it, de mooiste, grappigste en meest onvergetelijke momenten van de Oscars 2018 op een rij.

Jordan Peele is eerste Afro-Amerikaanse die Oscar voor Beste Originele Screenplay wint

Komediant turned regisseur Jordan Peele schreef geschiedenis tijdens de 90e editie van de Annual Academy Awards toen hij een Oscar voor Beste Originele Screenplay in ontvangst mocht nemen voor zijn film Get Out. Hij versloeg Guillermo del Toro’s The Shape of Water en Greta Gerwig’s Lady Bird. "Dit betekent zoveel voor me. Ik stopte wel 20 keer met het schrijven van deze film omdat ik dacht dat het onmogelijk was. Ik dacht dat ik het niet kon", vertelde hij in zijn speech. "Ik wil iedereen bedanken die in mij geloofde en me deze film lieten maken"

Rita Moreno droeg dezelfde jurk als in 1962

Ruim 56 jaar later besloot de actrice een oud pareltje uit de kast te trekken. De jurk die ze aan had toen ze in 1962 een Oscar won voor Best Supporting Actress in de film West Side Story liet ze een beetje aanpassen om weer aan te kunnen trekken. De halslijn liet ze vermaken naar een strapless jurk en ze voegde handschoenen, extra sieraden en een haarband aan de look toe. Nog net zo stralend als vroeger!

Weinstein-aanklagers samen op het podium

Het applaus barstte los toen Ashley Judd, Annabella Sciorra en Salma Hayek samen het podium beklommen. Ze behoren alle drie tot de eerste dames die opkwamen tegen Harvey Weinstein. "Velen hebben dit jaar de waarheid gesproken. De veranderingen die we zien worden geleid door nieuwe stemmen, andere stemmen en onze stemmen. Samen hebben we besloten dat het tijd is. We zijn hier voor iedereen die is opgestaan tegen vooringenomen percepties tegen hun geslacht, afkomst, etniciteit en hun verhaal willen vertellen."

Jennifer Lawrence steelt de show

Deze keer niet door te struikelen over haar jurk, maar door haar charmante en onhandige zelf te zijn. Ze probeerde te vliegen over de rode loper, klom over de stoelen heen, maakte met iedereen een praatje en werd op elke foto met een glas wijn in haar hand gespot.

De krachtige speech van Oscar winnares Frances McDormands

Frances McDormand mocht voor haar rol in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri de Oscar voor Beste Actrice in ontvangst nemen. Ze maakte goed gebruik van haar podium-moment en vroeg alle vrouwelijke bezoekers in de zaal om op te staan, waarna ze een on point speech gaf. "Het is tijd voor wat perspectief", zei ze terwijl ze haar Oscar op de grond plaatste. "Kom op Meryl, als jij het doet, volgt iedereen." Ze vervolgde: "Kijk om je heen, we hebben allemaal verhalen te vertellen en mensen nodig om dat te financieren. Praat met ons erover, niet vanavond, maar nodig ons uit op kantoor over een paar dagen."

Laatste nieuws

Zie ook