Real life: “Om hun relatie te redden, sliep ik met de vriend van mijn BFF”

"Intussen bleef Edwin contact met me zoeken..."

Lees ook

Mara (25) wilde haar vriendin Rianne helpen toen deze met een burn-out thuis belandde, maar haar hulp eindigde tussen de lakens. Met Riannes vriend.

Omslag

"Op haar 25e leek Rianne alles voor elkaar te hebben. Een goede baan als office manager, een leuke, knappe vriend en een prachtig appartement. Toch begon ze het laatste jaar te veranderen. Als we gingen lunchen of shoppen, of ik haar sprak aan de telefoon, leek het alsof ze alle energie uit me zoog. Ze klaagde ook steeds vaker. Over haar werk. En over Edwin, haar vriend die haar omslag niet begreep."

"Maar ik begreep Edwin wel. Ik nam ook steeds vaker niet op als Rianne belde. Ik heb haar echt geprobeerd te helpen. Door met haar te praten en naar oplossingen te zoeken. Ze stond alleen nergens voor open. Het leek wel alsof ze alleen maar wilde klagen, zonder iets aan de situatie te veranderen."

Energievampier

"Op een avond wilde ik net de metro naar huis pakken, toen ik Edwin zag lopen. Hij liep me bijna voorbij, maar ik trok ’m aan zijn mouw. ‘Gaan we arrogant doen?’ vroeg ik lachend. Edwin vertelde dat hij slaande ruzie met Rianne had gehad en dat hij naar buiten was gelopen voor wat frisse lucht. En dat Rianne was veranderd in een echte energievampier, wat hem te veel werd. Ik kon helaas niet anders dan dat beamen, al voelde het als verraad tegenover Rianne. Ik wilde niet over haar roddelen, maar het voelde goed dat ik mijn zorgen kon delen met iemand die ook veel om haar gaf."

"Ik stelde voor om een kop koffie te gaan drinken, zodat we verder konden praten. Edwin had precies dezelfde ervaringen met Rianne als ik. ‘En we hebben al weken geen sex gehad’, voegde hij eraan toe. Gelukkig zei Edwin wel meteen dat dat voor hem niet het belangrijkste was, zolang Rianne maar weer beter in haar vel kwam te zitten."

Contact

"Zo sukkelde het nog een paar weken door, tot Rianne op een middag belde. Ze vertelde dat ze naar de bedrijfsarts was geweest. Ze zag zelf ook wel in dat het zo niet langer ging. Uiteindelijk bleek dat Rianne eenzware burn-out had. Hoewel ik het niet helemaal begreep, was ik blij dat er in ieder geval iets gebeurde. Intussen bleef Edwin contact met me zoeken…"

Het hele verhaal lees je in de nieuwe Grazia of HIER voor €0,49 via Blendle.

Laatste nieuws

Zie ook