Oeps: examenkandidaat ontdekt fout in geodriehoek van Hema

Het warenhuis heeft inmiddels alarm geslagen en heeft de geodriehoeken uit alle winkels gehaald.

Lees ook

De examens gaan weer van start, en dat betekent dus heel veel leren. Zo ook voor Lonneke van Krimpen. Zij was de afgelopen dagen hard aan het oefenen. Maar terwijl ze flink in de weer was met een geodriehoek voor een wiskundesom, ontdekte ze ineens een fout waardoor zowel het Ministerie van Onderwijs als Hema zelf nu actie ondernemen.

Oplettend

"Het is een landelijk probleem. We zijn erop geattendeerd door een oplettende examenkandidaat die zat te oefenen en zijn vervolgens gelijk op actie overgegaan. Op het moment hebben wij een kassablokkade en de geodriehoeken zijn uit de winkels gehaald", laat Hema weten.

Fikse fout

Waar normaal gesproken negen streepjes horen te staan tussen de getallen, stonden er bij het exemplaar van Hema maar liefst 11 tussen de getallen 50 en 60. Hierdoor kan het aflezen van de geodriehoek voor een fikse fout tijdens het examen zorgen. En dat wil je natuurlijk niet.

Inruilen voor een nieuwe

Omdat de tijd dringt hebben ook het College voor Toetsen en Examens en het Ministerie van Onderwijs actie ondernomen op social media. Ze hopen hiermee dat iedere examenkandidaat er op tijd achter komt.

Hema heeft inmiddels laten weten dat iedereen die een foute geodriehoek heeft gekocht, deze kosteloos mag inruilen voor een juist exemplaar.

Lees ook: Hilarisch! Student probeert te spieken, docent kijkt toe vanuit het plafond

Bron: NOS Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook