Familie Nouri: Ajax aansprakelijk voor hersenschade

Ajax weigert voor alsnog elke aansprakelijkheid te aanvaarden. 

De familie van voetballer Abdelhak Nouri stapt naar de arbitragecommissie van de KNVB. Ajax zou volgens de familie aansprakelijk zijn voor de hersenschade, die Nouri tijdens een oefenduel in Oostenrijk opliep toen hij elkaar zakte. Ajax weigert voor alsnog elke aansprakelijkheid te aanvaarden.

Ernstige en blijvende hersenschade

Al snel, nadat Nouri in elkaar zakte op het veld, werd bekend dat de situatie van de voetballer slechter was dan ze in eerste instantie dachten. Hij liep ernstige en blijvende hersenschade op en verblijft nu in een zorginstelling. Nouri zal volgens de artsen nooit meer normaal kunnen functioneren.

Voorkomen

De familie van Nouri liet letselschadeadvocaten onderzoek doen naar de zorg die de voetballer op het veld kreeg toen hij in elkaar zakte. De resultaten van het onderzoek zou volgens het advocatenkantoor 'zeer droevig' zijn. "Niet alleen leeft de familie nu bijna een jaar met de ernstige gevolgen van de 'collaps' van Abdelhak, zij moeten nu ook leven met de wetenschap dat deze gevolgen hoogstwaarschijnlijk hadden kunnen worden voorkomen indien op een juiste en adequate wijze zou zijn ingegrepen", zo wordt vermeld in het persbericht.

'Het had anders gemoeten'

Volgens advocaat John Beer, gespecialiseerd in letselschade, heeft Ajax niet volgens de medische richtlijnen gehandeld. "Een team van advocaten en medisch specialisten heeft naar de beelden gekeken en is tot de conclusie gekomen dat dit anders had gemoeten", vertelde hij aan NOS. "De dokter was al na 37 seconden bij Nouri en na 29 seconden was er een defibrillator. Die is niet gebruikt." Ajax weigert voor alsnog de aansprakelijkheid op zich te nemen en zegt dat de verleende zorg wel adequaat is geweest.

Lees ook: Vader voetballer Abdelhak 'Appie' Nouri emotioneel over situatie zoon

Bron: LINDA, NOS Beeld: ANP, Twitter

Laatste nieuws