Zo voorkom je dat je ziek wordt in een vliegtuig

Geloof ons, dit wíl je weten...

Lees ook

Het komt je vast niet onbekend voor: je wordt ziek nadat je een paar uur in een vliegtuig hebt gezeten. Waar we er altijd van uitgingen dat al het snotteren door de airco in een vliegtuig komt, hebben we het toch goed mis. Vaak zijn het virussen van anderen die ervoor zorgen dat jij flink ziek kan worden.

Yikes!

Door wie je het snelst besmet kan worden? Mensen die tot twee rijen voor of achter je zitten. Virussen blijken uren actief te zijn op het oppervlakte van je opklaptafeltje en opbergzakken in de stoel voor je. Yikes! Om het nog minder smakelijk te maken, kunnen we je vast melden dat een vliegtuig bij korte vluchten alleen 's nachts worden schoongemaakt. Gelukkig kan je er volgens Peter Greenberg, ook wel de Travel Detective, zelf voor zorgen niet ziek te worden in een vliegtuig.

Zo voorkom je het

Hand ontsmetter is volgens de man dé manier om virussen te vermijden. Neem ook je eigen schoonmaakdoekjes mee in het vliegtuig voor de armleuning. Nog een tip: draai de ventilator boven je helemaal open. Hier komt namelijk de schoonste lucht uit.

Lees ook: Vliegtuig moet met hoge spoed landen, om bizarre reden

Bron: Telegraaf Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook