Het verlossende antwoord: Ananas op een pizza, kan het nou wel of niet?

Pizza-experts geven antwoord!

Lees ook

Ananas op je pizza: de één vindt het not done, de ander houdt ervan. Het is dan ook al jaren een eeuwigdurende discussie, want kan het nou wel of niet op je pizza? Pizza chefs geven nu éindelijk het verlossende antwoord.

Niks van weten

Ben jij kamp ananas of kamp geen ananas? De Italianen moeten er over het algemeen niks van weten. Ook chefkoks als Gordon Ramsey vinden het absoluut not done.

Toch is het stukje fruit een populair ingrediënt op pizza en staat het qua toppings zelfs op nummer 9. Volgens pizzabakker Anthony Carron, die zelf never ever een pizza met ananas zou eten, is het dan ook niet aan hen, maar aan de klant wat ze graag op hun pizza willen terugzien. Hij doet er dan ook niet zo moeilijk over, maar: "Je moet niet zomaar rauwe stukjes ananas uit een blik op je pizza smijten. Als je geroosterde ananas met honingglazuur combineert met wat vettig en gerookt varkensvlees; dan ben je echt in de zevende hemel", zo laat pizza-expert Scott Weiner weten.

Of dat het nou wel of niet kan, is volgens hem dan ook een nutteloze discussie. "‘Tegenwoordig doen we allerlei dingen op een pizza die niet typisch Italiaans zijn. Het is dan ook verwonderlijk dat de discussie rondom ananas nog steeds zo oplaait."

Lees ook: Pizzabezorger gaat viral, nadat hij hierop op heterdaad betrapt werd

Bron: Gatsby Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook