Heftig: zonnebankverslaafde laat schokkende beelden zien

Wow...

Met dit koude weer is het verleidelijk om even de warme temperatuur op te zoeken onder de zonnebank. Voor de 45-jarige Mags Murphy was de zonnebank iets waar ze regelmatig een bezoekje aan bracht, tot het haar op een gegeven moment duur kwam te staan.

Waarschuwingen

De verslaving van Mags kwam doordat ze na tien jaar lang op het zonnige Kreta te hebben gewoond, verhuisde naar het veel minder warme Ierland. Doordat de zon zich daar nou niet bepaald vaak laat zien, ging ze ondanks alle waarschuwing regelmatig naar de zonnebank. En dat zorgde ervoor dat er onlangs cellen in een voorstadium van huidkanker bij haar werden ontdekt. “Ik heb alle waarschuwingen gehoord, maar heb mijn ogen en oren voor alles gesloten. Misschien opent iemand anders z’n ogen hierdoor wel. Ik ben niet op zoek naar medelijden, ik wil alleen maar bewustwording”, vertelt Mags.

Scheermes

Mags heeft pre-kankercellen op haar gezicht en moet nu een heftige behandeling ondergaan van een maand. Ze heeft dan ook een speciale crème gekregen die de cellen wegbrandt. “Het is behoorlijk pijnlijk. Het goede nieuws is dat ik zo wel van de cellen af kom en de behandeling maar een maand duurt.” Wel is Mags zich ervan bewust dat het niet alleen door al die zonnebanksessies komt. “Dit komt niet alleen van de zonnebank, maar ook doordat ik nooit met een hoge factor heb gesmeerd in de zon”, aldus Mags.

Lees ook: Hoe zorg je zonder zonnebank ervoor dat je deze winter niet lijkbleek bent?

Bron: Libelle Beeld: Facebook, IStock

Laatste nieuws