Een kijkje in Odette Simons’ droomhuis in Den Haag

Even spieken!

Lees ook

Odette Simons, Creative Drector van Westwing Home & Living en Grazia’s interieur expert, is elke dag bezig met alles rondom interieur. Op dit huis uit de jaren twintig, midden in Den Haag, was ze op slag verliefd.

Licht & ruimte

"Toen we hier kwamen wonen, hebben we de boel flink omgegooid. We slapen beneden en wonen op de bovenste verdieping. Alle muren hebben we doorgebroken, waardoor we een woonkamer met keuken van 75 vierkante meter hebben. En er is een vaste trap naar het dakterras. Iedereen die binnenkomt is verbaasd over hoe licht en ruim de woonkamer is."

Loftgevoel

"Door de vele ramen komt er veel zonlicht het huis binnen. De hoge plafonds en de neutrale tinten op de wanden zorgen voor mooi diffuus licht, wat het huis een loftgevoel geeft. Door de lichte basis komt alles wat er in de kamer staat extra goed uit. Het halletje bij het toilet springt eruit qua kleur: het is Light Peach Blossom van verfmerk Little Greene."

Tafel voor tien

"Ik ben gek op mijn eettafel. Je kunt er met gemak met tien man aan dineren – maar hij ligt ook vaak vol met administratie. En doordat hij zo lang is, heb ik genoeg ruimte om er ook mooie spullen op te zetten. Mijn nieuwste aanwinsten voor de eethoek zijn de Ay Illuminate-lamp en een Gubi Beetle-stoel van blauw fluweel. De vorm past perfect bij de rest van de stoelen, maar door de kleur en het zachte fluweel springt-ie er mooi uit."

Mix van oud en nieuw

"Veel van wat er in huis staat, heb ik door de jaren heen verzameld of gekregen. Een tafeltje van mijn moeder, de Ahrend-stoel van mijn oma, een houten krukje van mijn opa. Ook de items in mijn stellingkast hebben een persoonlijk verhaal. Ons huis is een mix van oud en nieuw. Als ik iets nieuws koop, neem ik echt de tijd om te zoeken, zoals naar mijn bank en eetkamertafel bijvoorbeeld. De basis van mijn huis verander ik niet snel, maar met accessoires en kleine meubels kan ik wel elk seizoen wisselen. Recente aanwinsten zijn de bordeauxrode fluwelen poef van Normann Copenhagen, een hoogpolig vloerkleed van Calvin Klein en een daybed van Westwing – ideaal om op te luieren in de namiddag. Door mijn werk bij Westwing zie ik de collecties van interieurmerken vaak al voordat ze verkrijgbaar zijn in de winkel. Zo kwam ik een ronde salontafel met een geometrisch patroon met parelmoer van Kare tegen: die moest ik hebben!"

Witte keuken

"De keuken wilden we graag strak en simpel houden, zodat-ie perfect samengaat met de rest van de ruimte. We hebben een greeploze witte keuken van Bulthaup gekozen, met als tegenhanger van het strakke wit een lichtgroene Smeg-koelkast. Ik ben gek op groen in mijn huis, in iedere kamer zie je planten staan. Mijn nieuwste groene aanwinst is een flask van Field of Hope – zij maken flessen met daarin kleine kunstwerkjes, van gedroogde bloemen en kruiden."

Slaapkamerexperiment

"In de slaapkamer experimenteer ik vaak met kleur. De grafische sprei van Mae Engelgeer vormt een spannend contrast met het warme blauw op de muur. Mijn knalgroene vintage Artifort-stoel heb ik in de slaapkamer gezet en er ligt een hoogpolig roze tapijt. Dit zorgt voor een fijne clash van kleuren. Boven het Indische theekastje dat ik van mijn stiefoma heb geërfd, maakte ik een gallery wall. Doordat ik van het midden naar buiten toe heb gewerkt, is er een spannende compositie ontstaan."

Het huis van Odette

@gallery(1023915)

Laatste nieuws

Zie ook