Dit is naar verluidt de beste manier om cellulite te verminderen

Let's do this!

De meeste vrouwen hebben last van cellulite, ook wel een sinaasappelhuid genoemd. Het ontstaat wanneer het aantal vetcellen in het onderhuidse bindweefsel toeneemt waardoor een vernauwing van de bloedvaten wordt veroorzaakt. Of er een manier is om van cellulite af te komen? Lees mee.

Krachttraining

Het handhaven van een gezond gewicht zal cellulite niet voorkomen, maar kan het wel verminderen. "Hoe meer kilo's je erbij krijgt, hoe heviger je cellulite wordt", vertelt klinisch professor David Goldberg aan TIME. Ook zegt hij dat krachttraining het uiterlijk van cellulite kan minimaliseren door de bovenliggende huid strakker te maken. Maar sporten betekent niet dat je nooit cellulite zult krijgen. "Veel mensen die vaak sporten en in topconditie zijn, hebben alsnog cellulite", voegt Goldberg toe. What a bummer.

Lees ook: Door deze dagelijkse gewoonte krijg je cellulite én een platte kont

Oplossing

Andere remedies, waaronder schokgolf- en lasertherapie, kunnen op korte termijn verbeteringen opleveren. "Maar er is geen definitieve therapie voor cellulite", legt Goldberg uit. Dus: pak je sportpas er maar bij, want dit lijkt de enige manier te zijn om cellulite aan te pakken.

Wetenschappers weten trouwens niet eens waarom mensen cellulite krijgen in de eerste plaats. Er is meer onderzoek nodig. FYI: maak je maar geen zorgen dat cellulite een teken van ongezondheid is, want dat is niet zo. Mensen die geen cellulite hebben, zijn zelfs in de minderheid!

Bron: TIME, Beeld: Getty

Laatste nieuws