Slecht nieuws voor fabrikant van Stint

Het is over en uit...

Lees ook

Na het tragische treinongeluk in Oss met de Stint, wordt het vervoersmiddel voorlopig niet meer gebruikt. Nu vraagt de fabrikant van de Stints noodgedwongen faillissement aan bij de rechtbank.

Geen uitweg

Uit voorzorg werd de Stint na het ongeluk van de weg gehaald. De directeur van het bedrijf Stintum, Edwin Renzen, vertelt aan RTL Nieuws: "Ik zie geen uitweg, nu de overheid niet met ons in gesprek wil over hoe we de Stint weer op de weg krijgen. Het is op."

Lees ook: Onderzoek naar oorzaak tragisch ongeluk Oss in volle gang

Wel veilig

Edwin is het niet eens met het onderzoek en de reden dat de Stint voorlopig niet meer gebruikt mag worden. "De Stint is niet onveilig. We weten nog niet wat de oorzaak van het ongeluk in Oss is. We weten wel dat er nog nooit serieuze problemen zijn geweest." De directeur hoopte nog tot een oplossing te komen in overleg met het ministerie, maar zij wachten op alle onderzoeken. "Die tijd hebben wij eenvoudig niet," vertelt Edwin.

Faillissement

Dinsdag laat de rechtbank weten of het faillissement wordt goedgekeurd. "Ik kan me niet voorstellen dat de aanvraag niet wordt toegewezen. De rek is eruit. Er komt al weken geen geld meer binnen, er gaat alleen maar meer geld uit aan extra kosten. We zijn een spookbedrijf geworden en er is geen redelijk perspectief meer. Het is op. Een mooi product is waardeloos schroot geworden."

Bron: RTL Nieuws Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook