Dít moet je doen zodra je uit de douche komt

Thank yourself later!

Lees ook

Bijna niemand doet het. Je wikkelt jezelf liever meteen in een warme handdoek, toch? Zo kun je de spiegel lekker negeren. Want naar jezelf kijken terwijl je naakt bent en al je negatieve puntjes ziet…

Gezond leven

We willen elke dag gezonder eten, meer slapen en meer sporten. Super goed voor je lichaam natuurlijk, maar vergeet ook je mentale gesteldheid niet! Vanaf nu is het eerste wat jij doet als je uit de douche komt: in de spiegel kijken. Volgens sommige psychologen zorgt dit negeren er echter voor dat het nog moeilijker is om van ons lichaam te houden.

Lees ook: Mensen die dit doen zijn gelukkiger en hebben meer zelfvertrouwen

Imperfecties

Dat doen we nu eenmaal niet zo graag. Psycholoog en body image expert Sari Shepphird vertelde het volgende aan Yahoo Health: "We zijn getraind in onze samenleving om na te denken over de manieren waarop we onszelf kunnen verbeteren. Maar hoe meer we ons concentreren op onze imperfecties, hoe meer ze worden uitvergroot – en dan zullen we willen vermijden naar onze lichamen in het algemeen te kijken."

Elke dag

Daarom raadt Shepphird iedereen aan om elke dag naar je naakte lichaam te kijken in de spiegel en vijf dingen op te noemen die je mooi vindt aan jezelf. Zo leer je jezelf aan om je op je mooie delen te focussen in plaats van op je minder mooie. Want: je bent mooi zoals je bent.

Bron: Marie Claire Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook