Rens Kroes: ‘Mijn gewicht hou ik nooit bij’

"Ik ben geen meisje dat alleen maar op superfoods zit te knabbelen"

Lees ook

Met haar nieuwste boek geeft Rens Kroes (31) met ervaringen, lessen en Mijn Lifestyle Guide motto’s een kijkje in haar levenswijze. Wij spraken haar.

Zoveel meer

"Ik ben bekend geworden met mijn ideeën over voeding, maar ik merkte dat de mensen niet altijd de filosofie erachter kenden. Ik kreeg het imago van een meisje dat alleen maar op superfoods zat te knabbelen. Maar dat is niet zo. Ik houd me met zoveel meer bezig dan alleen gezond eten. Bewust leven is heel belangrijk voor me. Op alle fronten. Ik besteed veel aandacht aan een positieve mind, ontspanning en beweging."

Rust

"Ik geloof dat wanneer je je geest even rust geeft, er ruimte ontstaat voor creativiteit. Even overzicht krijgen in de drukte van het leven. Dat is zo fijn en zorgt voor helderheid. Soms zoek ik bewust de stilte op. Door te mediteren bijvoorbeeld, maar ook door te sporten, door in de natuur te wandelen of me juist onder vrienden of familie te begeven."

Zie ook: Food dilemma's met Rens Kroes

Gewicht

"Ik krijg energie van sporten. Ik hou van bewegen, pak graag de fiets of wandel een rondje. Mijn gewicht hou ik nooit bij, een cijfer zegt me niets. Ik merk het vanzelf wel als mijn broeken strakker beginnen te zitten. Maar ik vind het vooral belangrijk dat ik me fijn voel. Dat is belangrijker dan 1 of 2 kilo meer of minder wegen"

Kleidieet

"De enige keer dat ik kritiek kreeg, was vanwege dat kleidieet. Ik sta daar nog steeds achter, maar ben wel voorzichtiger met het vertellen erover. Ik doe het wel, omdat het voor mij werkt. Wederom, er zijn geen regels over wat wel en niet mag. Ik wil vooral inspireren, niet zozeer adviseren. Iedereen heeft eigen overtuigingen en maakt zijn of haar eigen keuzes."

Tekst: Fotografie: Sigrid Stamkot, Liselore Chevalier

Laatste nieuws

Zie ook