Ai: dít heeft Waylon over winnaars The Voice te zeggen

Dat zo weinig een carrière hebben opgebouwd, vindt Waylon doodzonde.

Lees ook

Dat er maar zo weinig winnaars van The Voice of Holland zijn uitgegroeid tot grote sterren, vindt Waylon doodzonde. De schuld ligt deels bij het programma, maar ook de artiesten zelf doen te weinig aan naamsbekendheid, laat de coach weten aan De Telegraaf.

Talent

Achter de schermen ontstaan er daarover ook wel eens discussies. "Je hebt bijna de hele vijver met talent in Nederland leeggevist en je hebt geen gigantische ster gemaakt. En dat heeft niets te maken met het programma. Je kunt geen beter podium krijgen als artiest."

Lees ook: Deze The Voice-kandidaat tekent contract bij Jay-Z

Na het programma

Waylon denkt dat het probleem ligt bij wat er na het programma gebeurt. "Op het moment dat een artiest heeft gewonnen, zoals vorig jaar Jim, gaat hij een coveralbum opnemen. Dat vind ik doodzonde. Ik wil Jim leren kennen, die covers heb ik hier al gehoord."

De artiesten moeten zorgen voor naamsbekendheid, vindt de zanger. "Eigenlijk vind ik dat je er na The Voice binnen een jaar voor moet zorgen dat je niet meer Pleun van The Voice bent. Dan moet je ervoor zorgen dat je Pleun bent, of Jim, of wie dan ook. Dat is jóúw taak. Daar zullen mensen je mee moeten helpen, maar dat zijn niet per se de mensen die je aangewezen krijgt." Naamsbekendheid creëren is natuurlijk niet altijd even makkelijk en het is niet de taak van de coaches om daarvoor te zorgen. Wel hoopt dat Waylon dat de artiesten zijn raad opvolgen.

Bron: Nu.nl Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook