Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Miljuschka in tranen tijdens interview

"De grond zakte onder mijn voeten weg", vertelt ze.

Miljuschka in tranen tijdens interview

Presentatrice en tv-kok Miljuschka Witzenhausen plaatst op Instagram een emotioneel bericht over haar zieke dochtertje Feline.

Eerste aanval

"Mijn meisje heeft epilepsie. Op de dag van haar eerste aanval stond mijn wereld stil", begint Miljuschka. "Mijn lieve kleine kindje werd overgenomen en er was niks wat ik eraan kon doen. Ik kon haar niet beschermen of het voor haar oplossen. De grond zakte onder mijn voeten weg."

Lees ook: Miljuschka Witzenhausen deelt goudeerlijk bericht: 'Ik was diepongelukkig'

Behandeling

"We behandelen haar inmiddels na veel rondvragen en bellen met de beste zorg van @epilepsiesein. Stellen medicatie aan en bij. Maar het is en blijft een zoektocht. Er is niet 1 antwoord. Het is een aandoening waar je pas de ernst van inziet als je ermee te maken krijgt." Ze vertelt dat epilepsie de zelfstandige bewegingsvrijheid van haar kind aantast. "Kleine dingen zoals fietsen, zwemmen kunnen en mogen niet meer alleen door het eventuele risico op een aanval op dat moment."

"Leren word moeilijker door constante kleine beschadigingen aan de hersenen. Ik bid iedere nacht dat ze geen aanval krijgt en gewoon op kan staan. Ik heb lang getwijfeld om openhartig te zijn hierover omdat ik niet wil dat ze een stempel krijgt. Sinds Dance Dance Dance en is het out in the open omdat we daar voor het epilepsiefonds danste", aldus de tv-presentatrice.

Bron: Beau Monde Beeld: RTL, BSR