Deze activiteit brengt jou en je lover (weer) dichter bij elkaar

Gegarandeerd dat de liefde nog meer opbloeit. 

Lees ook

Begin je een beetje inspiratieloos te worden op het gebied van daten en sta je open voor iets nieuws? Ga dan eens schilderen met je lover. Het tijdschrift Journal of Marriage and Family beweert namelijk dat een creatieve hobby je band kan versterken.

Kunstles

Er werd een onderzoek gedaan met koppels tussen de 20 en 40 jaar. Aan hen werd gevraagd diverse activiteiten te doen, zoals spelletjes of een kunstles volgen. Om te kijken of dat invloed had op de relatie, maten de onderzoekers het oxytocineniveau. Dat stofje wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd en wordt gestimuleerd tijdens de sex of knuffelen.

Lees ook: 14 Dingen die vrouwen irritant vinden aan mannen

Knuffelhormoon

Zowel bij mannen als bij vrouwen nam het oxytocineniveau toe. Zelfs al bij een spelletje Monopoly! Maar wat er echt tussenuit sprong was de kunstles. Bij de mannen kwam er door het aanraken van elkaar tijdens de les maar liefst twee keer zoveel oxytocine vrij. "Een kunstles lijkt misschien niet echt een interactieve date, maar we zien toch dat koppels die bijvoorbeeld samen schilderen meer toenadering naar elkaar zoeken. Ze slaan een arm rond hun partner of geven een schouderklopje met een 'Goed gedaan, schat'", vertelt een professor van de Baylor University.

Uit een andere recente studie bleek dat koppels die nieuwe vaardigheden leren, een beter sexleven hebben. De onderzoekers vertellen: "Samen een nieuwe creatieve hobby volgen, zorgt ervoor dat koppels zich meer met elkaar verbonden voelen, wat ook weer een positieve invloed heeft op hun sexleven." Pak de kwasten er maar bij en plan een creatief middagje in met je lover. Gegarandeerd dat de liefde nog meer opbloeit!

Bron: HLN Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws

Zie ook