Glittertelefoonhoesjes zijn gevaarlijker dan je denkt

Een meisje belandde erdoor in het ziekenhuis.

Lees ook

Grote kans dat jij er ook één hebt of hebt gehad: een smartphonehoesje met bewegende glitters. Maar de veel te leuke hoesjes zijn niet zo onschuldig als je zou denken. Amber Sterling weet daar alles van.

Gaslucht

"De laatste paar dagen roken mijn handen wel heel erg naar gas, nadat ik mijn telefoon in handen had. Het brandde ook als een gek als ik mijn gezicht daarna aanraakte", schreef de 28-jarige Amber op Facebook.

"Het duurde wel even voor ik eindelijk doorhad dat het uit mijn telefoonhoesje kwam, hij lekte namelijk!" Het hoesje in kwestie kwam van Case-Mate en Amber wilde het goedje laten testen, zodat ze kon achterhalen wat er écht in zat. Het bedrijf van de hoesjes beweert echter dat er niets meer in zit dan minerale olie, die ervoor zorgt dat de glitters bewegen.

Lees ook: Wat slapen naast je telefoon kan veroorzaken

Bandwond

Een andere Facebookgebruiker genaamd Ericka, had echter een nóg ergere ervaring; haar hoesje had een barst waardoor het goedje op haar lekte. “Het voelde alsof mijn huid in brand stond. Mijn hoesje had een barst, waar ik niets van af wist. Ik slaap overigens altijd met mijn telefoon in bed en in mijn slaap ben ik op het toestel gerold, waardoor ik direct in contact kwam met de vloeistof die heel erg naar gas rook.” Niet veel later werd ze met gierende banden naar het ziekenhuis gereden voor haar chemische brandwond.” Eek, wees dus gewaarschuwd!

Bron: Facebook, iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook