Vrouw blondeert eigen haar zelf en dat gaat gruwelijk fout

Oh my!

Lees ook

Je hebt het zelf vast ook weleens gedaan: je haren verven. Waarom zoveel geld uitgeven, als het ook goedkoper kan, toch? Helaas lijkt dit niet altijd goed te gaan. Bij de 29-jarige Kirsty Weston ging dit zelfs ernstig fout.

DIY

Kirsty was van plan haar donkere haar een lichter tintje te geven. Zo wilde ze een soort unicorn kapsel, waarin meerdere kleuren worden verwerkt. Ze wilde het haar eerst bleken, voor ze pastelkleurtjes toe zou voegen. Om dit te doen, mixte ze bleek met peroxide.

Toen de haarverf slechts 15 minuten aan het intrekken was, kreeg Kirsty een ontzettend branderig gevoel op haar hoofdhuid. Toen ook haar gezicht en oog dikker werd, besloot ze naar het ziekenhuis te gaan.

Lees ook: Zien: ombre look gaat helemaal mis

Ernstige brandwonden

In het ziekenhuis gingen doktoren ervan uit dat het om een allergische aanval ging, dus gaven ze de vrouw antibiotica mee. De pijn bleef aanhouden en na een paar weken besloot de vrouw opnieuw naar het ziekenhuis te gaan. Pas toen kwamen artsen erachter dat Kirsty ernstige brandwonden had opgelopen op haar hoofd. De volgende dag moest ze geopereerd worden.

Sindsdien onderging de vrouw maar liefst vijf operaties. Al zou ze nooit meer de oude worden. Zo zal er op sommige plekken op haar hoofdhuid nooit meer haar kunnen groeien. Niet alleen heeft de vrouw enorm veel pijn ervaren, haar zelfvertrouwen is ze ook kwijt. In september krijgt de 29-jarige vrouw een pruik van Bloomsbury Wigs met behulp van de Katie Piper Foundation, een organisatie die zich volledig richt op het draaglijker maken en het leren leven met brandwonden en littekens.

Een wijze les: verf nooit je haar met een eigen gemaakte haarverf! Als je al je haar zelf wil verven, doe dit dan in ieder geval met haarverf van een bestaand merk en lees van tevoren dan ook altijd de gebruiksaanwijzing.

Bron: Elite Daily, Beeld: Twitter, BSR

Laatste nieuws

Zie ook