Duncan Laurence presenteert nummer voor het Songfestival

Wauw!

Lees ook

It's for real now: na lang wachten kregen we gisteren dan eindelijk de inzending voor het Songfestival te horen. Duncan Laurence presenteerde zijn song Arcade donderdagavond in De Wereld Draait Door, en krijgt sindsdien bijna alleen maar positieve reacties.

Kwaliteit

In RTL Boulevard vertelt songfestivalkenner Carlo Boszhard dat het lied kwaliteit uitstraalt. "Ook omdat hij de kopstem erin goed gebruikt." En hij is niet de enige. Zo denkt Aran Bade dat het nummer hoog kan eindigen en vindt Ronald Molendijk het nummer vooral episch en stoer.

Lees ook: Zien: bizarre act vertegenwoordigt IJsland tijdens Songfestival

Moeilijke periode

In De Wereld Draait Door vertelde de 24-jarige zanger hoe het nummer tot stand is gekomen. Zo blijkt hij het lied tijdens zijn studie aan de Rockacademie te hebben gemaakt. Hij schreef het nummer destijds voor een goede vriendin, waarvan hij helaas op jonge leeftijd afscheid heeft moeten nemen.

"Ik heb het daar altijd heel moeilijk mee gehad. Zij had de liefde van haar leven en op een gegeven moment was die er niet meer. Tot het einde heeft zij gehoopt dat hij terug zou komen. Die hoop heb ik in Arcade gestopt", aldus Duncan.

Bron: BuzzE, NOS Beeld: BSR, YouTube

Laatste nieuws

Zie ook