Estavana Polman: ‘Mijn vader was in het begin helemaal niet zo blij met onze relatie’

Wij spraken Estavana

De band tussen moeders en dochters is de sterkste die er tussen twee mensen bestaat, wordt weleens gezegd. Estavana Polman weet er alles van. Ze heeft nu zelf een dochter en de band met haar moeder is alleen maar hechter geworden.

Familie

Tijdens een van haar eerste gesprekken met Rafael heeft ze meteen aangegeven dat familie bij haar bovenaan staat. "Gelukkig is hij ook heel close met zijn familie. Het blijft natuurlijk lastig: jij kiest voor iemand, maar je familie moet er ook mee door een deur kunnen. Laatst hoorde ik mijn vader tegen zijn vader zeggen dat hij in het begin helemaal niet zo blij was met onze relatie. Vooral door alle spotlights die daardoor ineens op mij gericht werden. Maar daar zijn ze gelukkig snel op teruggekomen. Raf komt nu zelfs zonder mij bij mijn ouders. Ze zijn echt gek op elkaar."

Zie ook: Estavana Polman deelt foto van dochter Jesslynn

Bevalling

Estavana heeft een hechte band met haar moeder. "Het lijkt wel alsof je je moeder nog meer nodig hebt naarmate je ouder wordt. Helemaal nu ik zelf een dochter heb. De eerste drie maanden na de bevalling is mijn moeder bij me in huis geweest. Zo fijn! Ze heeft me overal mee geholpen en heeft me geleerd om vooral te doen waarvan ik denk dat het voor Jesslynn goed is. Je kent je eigen kind tenslotte het best", vertelt ze.

"Het scheelt ook dat ik niet snel onder de indruk ben van andermans verhalen. Verhalen over een horrorbevalling die ik tijdens mijn zwangerschap te horen kreeg, bijvoorbeeld. En wat bleek: mijn bevalling was fantastisch. Mijn moeder stond daarbij zelfs aan mijn zijde."

Lees ook: De echte reden dat Estavana niet met Rafael wil trouwen

Streng

Vroeger was dat wel anders, toen was haar moeder vooral streng. "Maar ik luisterde daardoor wel naar mijn moeder. Het grappige is dat ik nu met Jesslyn ook de strenge ben. Raf zei het laatst nog: ‘Je bent precies je moeder.’ Hij is de lieve vader. Dat is ook goed, dan is het in balans."

Ook benieuwd naar de verhalen van Loiza Lamers en Tess Milne? Je leest het in de nieuwe Grazia die vanaf morgen in de winkel ligt.

Interview: Kim Buitenhuis, Beeld: BSR

Laatste nieuws