Meer bekend over hoe moord Anne Faber kon gebeuren

P. weigerde dat zijn medisch dossier over zijn zedenachtergrond werd gedeeld.

Lees ook

Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat de 25-jairge Anne Faber overleed. Michael P., werd in juli veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs, maar nu meldt Volkskrant dat de kliniek waar de dader zat na zijn tijd in de gevangenis, onvoldoende geïnformeerd is en hem niet heeft behandeld op de grond van zijn zedenmisdrijven.

Overplaatsing

Michael P. zat in 2017 vast voor onder meer zeer gewelddadige verkrachting van twee minderjarige meisjes. De Onderzoeksraad voor Veiligheid concludeerde in een rapport over hem dat hij destijds veel te veel vrijheid en een te lichte behandeling kreeg. Omdat zijn straf bijna ten einde liep, zat hij in een psychiatrische kliniek in Den Dolder. De gevangenis in Vught besloot hem over te plaatsen naar een kliniek waar hij klaargemaakt kon worden voor zijn terugkeer in de maatschappij.

Lees ook: Familie Anne Faber: 'Het is nog veel erger dan we tot nu toe dachten'

Geen toestemming

Bij die overdacht weigerde P. dat zijn medisch dossier over zijn zedenachtergrond werd gedeeld. Daardoor was de overdracht dus niet volledig en kregen de behandelaren in Den Dolder een incompleet document. Zij legden de de focus vooral op zijn agressie- en drugsproblematiek. Ze keken niet of zijn hernieuwde vrijheden een gevaar zouden opleveren voor de omgeving.

Reactie familie

De familie van Anne Faber noemt het "onthutsend, schokkend, onvoorstelbaar en schrijnend" dat P. de informatie achter kon houden voor zijn behandelaars. "Het is bijzonder pijnlijk te moeten vernemen dat professionals in de forensische zorg aan wie de verantwoordelijkheid over deze zedendelinquent is toevertrouwd, ernstig tekort zijn geschoten in de bescherming van de samenleving."

Bron: Lindanieuws Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook