Science says: vrouwen zouden langer in bed moeten blijven liggen dan mannen

Science says...

Handen omhoog als jij en je partner wel eens vroeg in de ochtend kibbelen over wie de hond gaat uitlaten, het ontbijt van de kinderen maakt of wie de voordeur open gaat doen als de bel gaat. Het laatste wat je wil doen is uit bed stappen, terwijl je moe bent, een hangover of plannen hebt op de luie, werkeloze zondag. Maar, we hebben goed nieuws, althans voor vrouwen.

Gezondheidsvoordelen

Volgens nieuw onderzoek zijn er gezondheidsvoordelen voor vrouwen die langer in bed blijven liggen, maar voor mannen werkt dat niet zo. Een studie gepubliceerd in het Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, vond dat wanneer vrouwen zich een beetje overgeven aan een post-alarm slaap, het hun risico op diabetes zou kunnen verminderen. Terwijl, het voor mannen het tegenovergestelde effect heeft als zij dit doen, het zal bij hen juist het risico van de ziekte verhogen. Ai…

Lees ook: Wat er met je lichaam gebeurt als je je beddengoed niet vaak genoeg wast

Experiment

Wetenschappers ontdekten het verband tussen de hoeveelheid slaap, geslacht en insulinespiegels tijdens het experiment, waarbij 800 personen betrokken waren. Dr. Femke Rutters van het VU Medisch Centrum in Amsterdam legde aan Mail Online uit: "In een groep van bijna 800 gezonde mensen zagen we seksespecifieke relaties tussen slaapduur en glucosestofwisseling. Bij mannen was te veel of te weinig slapen te wijten aan een verminderde respons van de cellen in het lichaam op insuline, waardoor de glucoseopname afneemt en daarmee het risico op het ontwikkelen van diabetes in de toekomst toeneemt. Bij vrouwen werd een dergelijke associatie niet waargenomen."

Dus, een extra excuus om langer te blijven liggen in de ochtend. Wij snoozen nog even door!

Bron: Marie Claire Beeld: Suits

Laatste nieuws