Trend alert! Dit sieraad is deze zomer echt een musthave

Yay or nay?

Lees ook

Je hoeft anno 2019 geen crimineel te zijn om een enkelband te dragen. Deze zomer zijn de versieringen voor om de enkel helemaal terug, zo signaleert Grazia’s modekenner Sigrid Stamkot.

Hit

"Het was een hit in de jaren negentig: de enkels werden aan veelal dunne, zilveren of gouden banden gelegd. Die bandjes werden gaandeweg vaker van gevlochten leer, eventueel met kralen, en werden vooral gedragen door de, laten we zeggen ‘vrije geesten die Bali aandeden’. Zoals met veel modetrends, zeker uit de jaren negentig, komt ook dit weer terug. Zonder dat je daarvoor overigens een nineties- of hippie-outfit hoeft te hebben."

Catwalk accessoire

"De enkelbandjes van nu zijn toegespitst op de mode van nu, zoals we zagen bij onder anderen Alexa Chung, Zimmermann, Free People en Acne. Alexa’s gelijknamige merk heeft – very Chanel – een parelversie; het Australische Zimmermann gaat voor grove schakels en het Zweedse Acne kiest voor bedels. Fashionsite matchesfashion.com komt zelfs met een complete capsulecollectie met enkelbandjes, nadat er steeds meer van deze accessoires op de catwalk werden gespot. De vraag is of die andere nineties-kettingtrend binnenkort op de deur komt kloppen: die om de buik. Britney Spears, kom er maar in!"

Meteen shoppen? Dat kan!

Tekst: Sigrid Stamkot Beeld: Alexa Chung

Laatste nieuws

Zie ook