Monica Geuze goudeerlijk over keerzijde bekendheid

"Dat vind ik vervelend"

Lees ook

Monica Geuze is erg dankbaar voor het werk dat ze mag doen: vloggen, leuke samenwerkingen met mooie merken opzetten en haar carrière op tv begint ook van de grond te komen. Maar bekendheid heeft ook een keerzijde.

Keerzijde

"De keerzijde is het opgeven van een deel van mijn privacy, terwijl dat natuurlijk compleet samenhangt met het feit dat je dit kunt doen", vertelt ze aan ons. "Ik voel
me vereerd dat er zo veel mensen naar me kijken, maar ik kan me ook onveilig voelen als ik in de supermarkt loop of word nageroepen."

Dat is vooral gêne. "Stel dat ik bij de kassa sta en mensen vragen of ik met ze op de foto wil. De kassière die mijn bananen afrekent, herkent mij misschien helemaal niet. Wat moet die persoon wel niet denken? Helemaal ongemakkelijk wordt het als ik onbeschoft word benaderd: ‘Hé, kom effe op de foto dan.’ Dat is niet hoe ik ben opgevoed. Ik loop toch ook niet naar de slager: ‘Geef me effe die worst.’ Prima als je me benadert. Daar kan ik alleen maar superdankbaar voor zijn, maar vraag het alsjeblieft beleefd."

Lees ook: Monica Geuze over verhuizen naar het buitenland

Te ver

Soms gaat het volgens haar net een stapje te ver, zeker nu ze moeder is. "Het gebeurt ook weleens dat er op vrijdagavond dronken jongeren voor mijn deur ‘Monica’ staan te schreeuwen. Mijn dochter ligt dan te slapen. Dat vind ik vervelend."

Beeld: Martin Sweers

Laatste nieuws

Zie ook