Eva Jinek legt uit waarom ze gestopt is met Twitter

Het is eigenlijk heel treurig.

Lees ook

Eva Jinek (40) stopte een paar jaar geleden bewust met Twitter. In haar talkshow liet ze gisteren weten dat ze erg actief was op het medium, maar stopte door een vervelende opmerking van een volger.

'Vreselijke kutlach'

Het onderwerp van de avond was social media, en Eva liet weten dat ze vooral Twitter erg leuk vond. "Ik vond dat ik alles als journalist moest volgen, wilde weten wat er speelde en van alles op de hoogte blijven”, vertelde de presentatrice. "Maar op een gegeven moment las ik dat iemand had geschreven: vrouw wat heb jij een vreselijke kutlach."

Lees ook: Eva Jinek deelt emotioneel verhaal over borstvoeding

Kritiek

Eva kon de opmerking moeilijk loslaten. Toen ze die avond in haar praatprogramma moest lachen om een grappige opmerking van een gast, bedacht ze zich snel. "Maar in een split second bedacht ik me vanwege die kritiek op mijn lach. Ik dacht: Nu is is het afgelopen en heb geen zin meer in deze onzin en ga me ervan bevrijden."

Ondanks ze er voorheen zo actief op was, was het volgens Eva de juiste keuze om gedag te zeggen tegen Twitter. "Ik ben bevrijd, ik ken nauwelijks meer schaamte. Ik hoor niet meer al die stemmetjes in mijn hoofd, al die dingen die de hele tijd over je worden gezegd."

De presentatrice is nog wel actief op Instagram, hier ontvangt ze naar eigen zeggen niet zoveel haat. "Dat is veel liever. Het kan lekker zijn om in bed door allerlei prachtige foto's te scrollen van bijvoorbeeld lekker eten en mensen die aan het trainen zijn. Dan denk ik: Dat ga ik morgen ook doen."

Bron: Marie Claire Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook