Pas op: dit zijn de gevaarlijkste plekken in huis als je dronken bent

Oeps...

Lees ook

Veel mensen halen opgelucht adem als ze eindelijk thuis zijn na een flink avondje stappen. Toch is vrijwel geen enkel plekje veilig als je een slok op hebt. Deze plekken in je huis kunnen namelijk best gevaarlijk zijn als je dronken bent.

Gevaarlijkste plekken

Drugabuse.com deed onderzoek naar de plekken die je het best kunt vermijden als je een slokje teveel op hebt. Daaruit bleek dat de trap een echte boosdoener is. Maar liefst 17% van de ongevallen onder invloed vindt hier plaats.

Lees ook: 17x “Zo dronken was ik niet”-smsjes

Onder invloed

Maar er zijn ook een aantal plekken waar je niet van verwacht dat ze gevaarlijk kunnen zijn. Zo werd meer dan 3,5% van de ongelukken veroorzaakt door het plafond en was in 13,25% van de gevallen de vloer van een huis al gevaarlijk. Ook laat de website weten dat wanneer het zover komt, het hoofd, gezicht of de edele delen het meest bezeerd worden… Au!

"Mannen en vrouwen van vele leeftijden bezeren zichzelf terwijl ze onder invloed zijn. Allemaal ongelukken die in een nuchtere staat niet hadden plaatsgevonden. Simpel gezegd: het gebruik van alcohol verhoogd je kans op ongelukken in ongeveer elke situatie", laat de website weten aan Metro.

Bron: Metro Beeld: PLL

Laatste nieuws

Zie ook